Künštni Prleki prekolesarili občino Apače

Snemanje v občini Apače

Milan Belec, nedelja, 15. maj 2011 ob 14:011
Künštni Prleki

Künštni Prleki

V torek so se Künštni Prleki odpravili s kolesi po občini Apače in si ogledali turistične znamenitosti. Po čemaževi poti jih je vodila g. Jožica, spoznali so tudi veliko jedi in pripravkov za katere se uporablja čemaž. Kot prvi so odličen dodatek solatam in jedem mladi listi, nadaljuje se s cvetovi, ravno tako pa so zelo uporabne čebulice.

Posebno zanimiva je tudi pot starega hrasta, na tej poti obiskovalci podrobno spoznajo zaščiteno območje ob reki Muri. Lepo označena pot s tablami in opisi najpomembnejših drevesnih vrst. Na tej poti spoznamo tudi še zadnjo mrtvico po kateri se pretaka Mura, takrat ko prestopi bregove. G. Andrej je pravi naslov, je človek kateri pozna te kraje. Pozna skoraj vse in to tudi z veseljem pokaže in razloži. Posebno lepo je opazovati urejene ribnike na Zgornejm Konjišču za katere skrbi. Gotovo je ta prostor vzor marsikateremu kraju, temi posveča vso pozornost.

S kolesi smo se odpravili iz kraja v kraj, počasna vožnja daje lepo priložnost da lahko pogledaš vse tisto kar je skrito očem, ko se voziš z avtomobilom.

Popotovanje bomo nadaljevali ob prvi priložnosti. Posneti materiali so pričevanje življenja ljudi med Muro in Dravo.


Več v Glasba in film