Dan gibanja in druženja vseh generacij

Dan gibanja in druženja vseh generacij Šport špas

Marija Pušenjak, ravnateljica Vrtca Ljutomer, nedelja, 15. maj 2011 ob 18:541
Druženje pred startom

Druženje pred startom

Čudovito jutranje sonce in krasen ambient je že ob prihodu prvih pohodnikov kazalo, da bomo preživeli prijeten dan. Pred domom starejših, kjer je bil start in cilj pohoda in v Parku 1. slovenskega tabora, so se družile tudi po 4 generacije. Medicinske sestre Zdravstvenega doma pa so udeležencem merile krvni tlak. Drug drugemu smo namenili veliko, mislim da, prijaznih besed.

Posebno doživetje je bilo za varovance Doma na vozičkih. Tudi oni so lahko z nami doživeli pohod in druženje generacij. Na sprehod do Glavnega trga so jih popeljale prostovoljke Karitas, dijaki Gimnazije Ljutomer in delavke Vrtca Ljutomer. Bili so veseli in presenečeni. Zelo malo je potrebno za srečo in veselje. Sklenili smo, da se bomo naslednje leto ponovno družili.

Medgeneracijsko povezovanje je vrednota, ki jo moramo na različne načine vzpodbujati, saj ni več načina življenja kot nekoč. Vrtec že nekaj let skupaj z Domom starejših izvaja program medgeneracijskega povezovanja.

Glede na prijetno dopoldansko druženje in prepričanje, da je gibanje vir telesnega in duševnega zdravja, smo sklenili, da se bomo tudi naslednje leto priključili akciji Šport špas RTV SLO.


Več v Šport