Pogoji na terasah: Upoštevanje razdalje, za eno mizo največ štiri osebe

Opravljanje gostinske dejavnosti strežbe jedi in pijač na terasah in vrtovih gostinskih obratov bo dovoljeno le za mizami in ob upoštevanju razdalje.

Prlekija-on.net, četrtek, 15. april 2021 ob 13:08
Za eno mizo bodo lahko največ štiri osebe

Za eno mizo bodo lahko največ štiri osebe

Na četrtkovi novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 je sodeloval tudi državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Simon Zajc, ki je predstavil nov odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, ki so ga na vladi sprejeli v sredo. Odlok bo veljal od 19. do vključno 25. aprila, z njim pa podaljšujejo izjeme, ki so bile že do sedaj v veljavi. "S tem odlokom v oranžno obarvanih statističnih regijah (Goriška, Gorenjska, Obalno-Kraška, Pomurska, Posavska, Podravska, Koroška in Zasavska regija) med 7. in 19. uro dovoljujemo tudi opravljanje gostinske dejavnosti priprave jedi in pijač ter strežbe na terasah in vrtovih gostinskih obratov," je povedal Zajc.

Poudaril je, da bo opravljanje gostinske dejavnosti strežbe jedi in pijač na terasah in vrtovih gostinskih obratov dovoljeno le za mizami in ob upoštevanju razdalje: najmanj 1,5 metra med osebami in najmanj 3 metre med robovi miz. Za eno mizo bodo lahko sedele največ 4 osebe. Zaradi ukinitve policijske ure za osebni prevzem blaga, hrane ali pijače na prevzemnih mestih, vključno s prodajo kmetijskih pridelkov na kmetiji, ne bo časovne omejitve.

Gostinci v osmih regijah lahko odprejo terase

Veliko gostincev razmišlja, da teras v naslednjem tednu ne bodo odpirali


Ponujanje in prodajanje blaga in storitev potrošnikom na daljavo je tudi z novim odlokom še naprej dovoljeno v vseh regijah, kot tudi priprava in strežba jedi ter pijač v organizacijah, ki izvajajo gostinsko dejavnost, za svoje zaposlene oziroma varovance ali za dostavo končnim potrošnikom.

Tako gostinci kot državljani bomo s temi sprostitvami nekoliko lažje zadihali, je poudaril državni sekretar Zajc. V želji, da ohranimo v Sloveniji gostinsko in druge dejavnosti še naprej odprte, je vse pozval k doslednemu upoštevanju navodila in pogojev NIJZ. To bo, je dejal Zajc, pomembno prispevalo tudi k hitrejšemu okrevanju gostinske in drugih dejavnosti, pa tudi k temu, da se kot država čimprej obarvamo zeleno in vrnemo v življenje, ki smo ga bili vajeni pred epidemijo.

Med odgovori na novinarska vprašanja je DS Zajc povedal, da vlada dokončne odločitve glede PKP9 še ni sprejela.

Na terasah bo možna postrežba

V osmih regijah bo dovoljena strežba na terasah in vrtovih gostinskih obratov
Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Gospodarstvo