132 fičkov na enem mestu

Lastniki so fičke pripeljali iz cele Slovenije, Hrvaške in Srbije

Milan Belec, ponedeljek, 16. maj 2011 ob 11:461
Fički

Fički

V nedeljo, 15. maja, na god Zofije, je potekalo največje srečanje fičkov do sedaj. Zbralo se je 132 voznikov, kateri so pripeljali svoje lepotce iz cele Slovenije, Hrvaške in Srbije. Močno deževno jutro je odvrnilo mnogo tistih, kateri bi prišli na Ptuj s fičkom, organizatorji so hoteli postaviti Ginesov rekord z eno vrsto vozil. Teh 132 je tudi največ, kar se jih je do sedaj kdaj zbralo na enem mestu. Ptujske terme so tokrat gostile raznobarvne lepotce. Tudi fičko z dvoje vrat je bil na srečanju. Najbolj oddaljen pa se je pripeljal iz Srbije, mesta Novi sad.

Lepo je bilo opazovati ta majhna vozila, katera so v preteklosti bila ne samo prevozno sredstvo, bila so tovorna vozila za prevoz vseh vrst gradbenega materiala ter vsega kar so ljudje potrebovali. Bilo je vozilo, katero je dajalo zatočišče premnogim zaljubljencem. Bilo je vozilo, katero je pomagalo ustvariti mnogo družin. Tokrat so bili v vozilih tudi otroci, starejši pari, osamljene gospe in brkati gospodje. Bogati in revni ravno tako kot nekoč.

Kolona se je odpeljala do Ptujske gore, nadaljevala do Štatemberga in popoldan vrnila na Ptuj. Tisti, ki so se srečevali s temi lepotci so bili presenčeni, spomini pa so se vrnili v tiste lepe čase, ko so tudi sami sedeli v podobnih vozilih.

Srečanje je pokazalo, da je Fičko vozilo, katero ne bo pozabljeno.


Več v Družabno