Policisti obveščeni o najdbi gotovine v reži bankomata. V kolikor jo kdo pogreša, se naj javi na PP.

Ormoški policisti so imeli v minulem vikendu v postopku številne voznike pod vplivom alkohola, tudi voznico začetnico.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 19. april 2021 ob 08:36
Nekdo je v reži bankomata pozabil denar

Nekdo je v reži bankomata pozabil denar

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 16. aprila, ob 10.23 so opravili ogled poškodbe osebnega avtomobila na parkirnem prostoru. Policisti so zadevo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 17.55 je patrulja imela v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je v postopku odredila preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.42 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, začasno mu je proti potrdilu bilo odvzeto vozniško dovoljenje in izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob 18.50 so policisti imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil v postopku odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.57 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Ob 19.25 je patrulja imela v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je proti zapisniku o zasegu zasegla delno pokajen ročno zvit cigaret z rastlinskimi delci zeleno-rjave barve. Prav tako je bil z voznikom opravljen hitri test za prepoznavo prisotnosti prepovedanih substanc, kateri je bil pozitiven. Vozniku je bil odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper voznika bo na okrajno sodišče podan predlog za uvedbo postopka o prekršku. Prav tako po pridobljeni analizi za zasežen cigaret sledi ustrezen ukrep po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

V soboto, 17. aprila, ob 9.33 so bili obveščeni o najdbi gotovine v reži bankomata NKBM v Središču ob Dravi. V kolikor gotovino kdo pogreša, naj se javi na PP.

Ob 21.35 so v naselju Žerovinci zaustavili voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil v cestnem prometu motorno vozilo pod vplivom alkohola, saj je voznik imel 1.00 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo na kraju odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno sodišče.

V nedeljo, 18. aprila, ob 18.00 so obravnavali prijavo zalezovanja. Zoper osebo, katera zalezuje prijaviteljico bodo podali kazensko ovadbo, oziroma uvedli hitri postopek.

Ob 20.17 uri so zaradi vožnje pod vplivom alkohola prepovedali nadaljnjo vožnjo voznici začetnici, katere rezultat preizkusa je pokazal 0,08 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Začasno ji je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

Ob 23.10 uri so zaradi vožnje pod vplivom alkohola prepovedali nadaljnjo vožnjo vozniku, katerega rezultat preizkusa je pokazal 0,55 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.



Več v Črna kronika