Predstavitev Twirling kluba Sv. Jurij ob Ščavnici

Tri zlate, dve srebrni in štiri bronaste medalje z državnega prvenstva

Branko Košti, ponedeljek, 16. maj 2011 ob 17:301
Predstavitev Twirling kluba Sv. Jurij ob Ščavnici

Predstavitev Twirling kluba Sv. Jurij ob Ščavnici

Twirling je v naših krajih dokaj neznana športna zvrst, ki nekoliko spominja na ritmično gimnastiko, združuje pa elemente plesa, akrobatike in gimnastike, ob obvezni uporabi športnega rekvizita - twirling palice. S tem športom se ukvarjajo fantje in dekleta, tekmovanja pa potekajo v kategorijah C, B in A. Za doseganje vrhunskih rezultatov je poleg talenta potrebno ogromno volje, vztrajnosti in trdega dela.

Vseh teh vrlin imajo dovolj mlade tekmovalke Twirling kluba iz Sv. Jurija ob Ščavnici, kar so potrdile z uspehi na jubilejnem, 15. državnem prvenstvu, ki je potekalo 8., 9. in 10. aprila 2011 v Slovenski Bistrici.

V konkurenci dvajsetih klubov iz cele Slovenije so v skupnem seštevku osvojile odlično tretje mesto med ekipami in s tem izboljšale lanski rezultat, ko so bile pete. V konkurenci več kot 500 tekmovalcev so dekleta iz Sv. Jurija osvojile devet medalj in osvojile še dve četrti in dve peti mesti. Teh uspehov selektor seveda ni spregledal in je v reprezentanco Slovenije za evropsko prvenstvo v Torinu julija letos povabil Andrejko Pek.

Zlate medalje po kategorijah so osvojile:
B- TEAM SENIOR v sestavi: Anita Ketiš, Andrejka Pek, Anne-Marie Gregorec, Katarina Vrzel in Viktorija Pek
C- solo pari ml. junior: Aneja Rožman in Tjaša Firšt
C- freestyle pari junior: Anne-Marie Gregorec in Vilktorija Pek

Srebrne medalje sta prejeli:
A- solo junior: Andrejka Pek
C- freestyle ml. junior: Tjaša Firšt

Bronasta medalje so osvojile:
Aneja Rozman 2 (kat. C - freestyle ml. junior in solo ml. junior), Katarina Vrzel (kat. C- freestyle str. junior) in Andrejka Pek (kat. A- solo junior).

Vodstvo kluba in tekmovalke so se odločile, da svoje uspehe proslavijo skupaj z domačini. V ta namen so v nedeljo, 15. maja, v telovadnici OŠ pripravili predstavitev svojega kluba in predstavitev športne zvrsti, v katero so v preteklih letih vlagali ogromno časa, truda in energije, kar se jim sedaj že vrača v najlepši obliki - z odličnimi uspehi na tekmovanjih. Vse se je namreč pričelo pred trinajstimi leti, ko je domačinka Irena Skotnik rekla "naj bodo v naši občini mažoretke", in so bile. Zamenjale so panogo, Irena pa je bila še vrsto let njihova predsednica.

Na prireditvi, kateri sta prisostvovala tudi Marta Pernat, trenerka in predsednica Twirling zveze Slovenije ter selektor državne twirling reprezentance, vaditelj, trener in sodnik Saša Koprivnik, so dekleta navdušila s svojimi sestavami, program pa so popestrili še plesalci otroške foklorne skupine in tekmovalka v ritmični gimnastiki z vajo z žogo in gimnastičarka, ki je predstavila vajo v parterju.


Več v Šport