Dvojčka iz Slovenskih goric v dveh letih izgubila tri svoje najdražje. Pomagajmo jima.

Čez noč sta morala odrasti. Zdaj, pri 22-letih, pridnima študentoma in njuni 79-letni babici grozi, da bodo zaradi posojila, ki ga je oče nekaj let pred smrtjo najel za nakup delovnih strojev, ostali brez doma

Prlekija-on.net, torek, 20. april 2021 ob 08:08
Dvojčka z babico, foto: zajem zaslona RTV Slovenija

Dvojčka z babico, foto: zajem zaslona RTV Slovenija

Dvojčkoma Evi in Mihaelu Satlerju iz Slovenskih goric se je v najstniških letih podrl svet: v dveh letih sta izgubila tri svoje najdražje: pri 16-letih mamo, kmalu za tem dedka, s katerim so živeli v isti hiši, in potem še očeta. Čez noč sta morala odrasti. Zdaj, pri 22-letih, pridnima študentoma in njuni 79-letni babici grozi, da bodo zaradi posojila, ki ga je oče nekaj let pred smrtjo najel za nakup delovnih strojev, ostali brez doma, so žalostno zgodbo predstavili v Tedniku na RTV Slovenija.

Če želite pomagati Evi in Mihaelu, lahko darujete na tekoči račun Zveze prijateljev mladine Slovenije SI56 0400 1004 9903 191, sklic SI00 07-2021-2, namen: Za dvojčka. Na številko 1919 pa lahko pošljete SMS TEDNIK ali TEDNIK5 in prispevali boste en ali pet evrov. Novinarka Aleksandra Dežman je predstavila zgodbo, ki si jo lahko ogledate v priloženem videu.



Več v Kultura in izobraževanje