Ljutomerski strelci z zračno puško uspešni tudi v 3. krogu 1. B državne lige

Strelci SD Mesta Ljutomer so po treh zaporednih zmagah zasedli 1. mesto in se podali v boj za najvišja mesta v članski ligi.

Prlekija-on.net, sreda, 21. april 2021 ob 19:04
Strelci Strelskega društva Mesto Ljutomer

Strelci Strelskega društva Mesto Ljutomer

Strelci Strelskega društva »MESTO« Ljutomer so v nedeljo z zmago 4:2 na gostovanju v Mislinji pri Strelskem društvu Dolič končali osnovni (kvalifikacijski del tekmovanja) v 1. B državni ligi z zračno puško. Za ljutomersko ekipo so v nedeljo nastopali Brina Stajnko, Sandra Kaučič in Jan Nagy.

V kvalifikacijski B ligi so Ljutomerčani po treh zaporednih zmagah zasedli 1. mesto in se uvrstili v razvrstitveno skupino A, kjer se bo odločalo o razvrstitvi od 1. do 4. mesta v 12 članski ligi. Prvi dve ekipi bosta naslednjo sezono napredovali v najvišji nivo tekmovanja z zračno puško v državi, v 1. A državno ligo.

Prvi nasprotnik Ljutomerčanov v razvrstitveni skupini A bodo strelci iz Strelskega društva Franc Lešnik Vuk iz Hotinje vasi. Tekma bo 2. 5. 2021 na strelišču v dvorani ŠIC V Ljutomeru.

V 5. krogu lige, 16. 5. 2021, se potuje v goste k strelcem iz Postojne, k Strelskemu društvu Postojna.

Zadnja tekma, 6. krog lige, bo 13. 6. 2021 v Ljutomeru, kjer se bodo ljutomerskim strelcem pridružili strelci Strelskega društva Dušan Poženel iz Rečice pri Laškem.

Po zagotovilih domačih strelcev bodo dali vse od sebe, zmagali vsaj dvakrat v treh nastopih in si tako zagotovili napredovanje v 1. A državno ligo.



Več v Šport