Kolesarju v Ljutomeru pred kolo pritekel pes v katerega je trčil in padel po vozišču

V Ljutomeru se je zgodila prometna nesreča z udeležbo kolesarja, ko je kolesaril v smeri centra mesta in je z dvorišča pred kolo pritekel pes v katerega je trčil in padel po vozišču.

Prlekija-on.net, četrtek, 22. april 2021 ob 13:54
Kolesar je bil v nesreči lažje telesno poškodovan

Kolesar je bil v nesreči lažje telesno poškodovan

V sredo se je v Ljutomeru zgodila prometna nesreča z udeležbo kolesarja, ko je kolesaril v smeri centra mesta in je z dvorišča pred kolo pritekel pes v katerega je trčil in padel po vozišču. Kolesar je bil v nesreči lažje telesno poškodovan. Po vseh zbranih obvestilih sledi zoper lastnika psa ustrezen ukrep.

Druga prometna nesreča z udeležbo kolesarja se je zgodila v Odrancih, kjer je kolesar padel in se lahko telesno poškodoval.

Ker padci s koles pogosto povzročajo posledice v obliki telesnih poškodb je še posebej pomembno, da kolesarji upoštevajo prometna pravila, predvsem pa vozijo varno. Zato je prepovedana predvsem vožnja kolesa z neprilagojeno hitrostjo; izpuščanje krmila ali vožnja po enem kolesu; počasna vožnja, pri kateri bi kolesar oviral druge udeležence v cestnem prometu in uporaba prometne površine, ki ni namenjena kolesarjem. Nevarno je še prevažanje predmetov, ki ovirajo kolesarja pri vožnji ali prevoz drugih oseb na kolesu ter vožnja ponoči in ob zmanjšani vidljivosti. Z upoštevanjem prometnih pravil in z odgovornim ravnanjem lahko prispevamo k večji varnosti v prometu, s pravilno uporabo zaščitnih sredstev pa preprečimo tudi hujše posledice nesreč.

Več napotkov za varno kolesarjenje najdete tukaj.



Več v Črna kronika