V soboški bolnišnici so zapeli s srci

V Splošni bolnišnici Murska Sobota so podprli akcijo Vseslovensko petje s srci in danes ob 11.00 zapeli na ploščadi med kirurškim in internim oddelkom.

Prlekija-on.net, petek, 23. april 2021 ob 13:43
Vseslovensko petje s srci

Vseslovensko petje s srci

V Splošni bolnišnici Murska Sobota so podprli akcijo Vseslovensko petje s srci in danes ob 11.00 zapeli na ploščadi med kirurškim in internim oddelkom ter pred infekcijskim oddelkom skupaj z dijaki Srednje zdravstvene šole Rakičan pod vodstvom Edvarda Jakšiča.

Učenci so zaigrali na harmoniko in zapeli več slovenskih pesmi, pridružili so se jim tudi zaposleni in pacienti.

Direktor bolnišnice Bojan Korošec je ob tem dejal, da ima pesem pozitivno moč tako med bolniki in tistimi, ki skrbijo zanje, ter da ga veseli, da toliko mladih z veseljem sodeluje pri takih akcijah.

Metka Lipič, pomočnica direktorja za zdravstveno nego v bolnišnici, se je učencem srednje zdravstvene šole zahvalila za sodelovanje in pohvalila sodelovanje z njimi pri prostovoljnih akcijah in drugih dogodkih. Tudi ona je poudarila, je to še posebno pomembno v teh koronskih časih, ko pacienti poleg strokovne pomoči in zdravstvene nege potrebujejo tudi dogodke, kot je današnji, saj jim polepšajo dan.

Po besedah pobudnice akcije Matee Brečko so se ji pridružili v vseh slovenskih bolnišnicah, številnih drugih zdravstvenih ustanovah, šolah, domovih za starejše, zaporih, društvih, organizacijah ... O akciji je bila obveščena vsa Slovenija in odzvala se je množično, še pravi Brečkova.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje