Tamara Vogrin ter portreti oseb iz sveta filma in glasbe

V Gornji Radgoni razstavlja Tamara Vogrin

Filip Matko, ponedeljek, 16. maj 2011 ob 20:303
Slikarka s prijateljicami

Slikarka s prijateljicami

V razstavišču na sejmišču (nekdaj igralni salon) v Gornji Radgoni od minule sobote, 14. maja, razstavlja svoja likovna dela pod naslovom »0brazi - portreti oseb iz sveta filma in glasbe« članica Likovnega društva Gornja Radgona Tamara Vogrin. Zatorej jo je ob otvoritvi razstave pozdravila tudi predsednica Likovnega društva v Gornji Radgoni, Tatjana Mijatović iz Radenec.

Tatjana je med drugim dejala: »…Izredno me veseli, da v tem mesecu že tretja članica našega Likovnega društva odpira svojo samostojno razstavo. To pomeni, da smo izredno aktivni. V vodstvu društva smo zatorej lahko zelo ponosni na naše članice in člane, ki s svojim ustvarjanjem ter razstavljanjem del nenehno v svojem domačem in širšem okolju prispevajo k dvigu kulturne zavesti, marsikateremu članu in članici pa še toliko več volje do enake zagnanosti, da se še kdo ojunači za samostojno razstavo…«

Za Tamaro Vogrin lahko zapišemo, da je članica Likovnega društva v Gornji Radgoni že od leta 1997. Prvo majhno razstavo svojih del je pripravila v izložbi Ljudske univerze v Gornji Radgoni. Bile so to leta 1995 poslikave na steklo in keramiko, a prvo redno samostojno razstavo je imela decembra leta 1997 z naslovom »Svila, keramika, steklo«. Drugo samostojno razstavo je pripravila decembra 1998 z naslovom »Moje muze«, tretjo samostojno razstavo v  Hotelu Radin 1999 – »Moje muze«, četrto samostojno razstavo na Fakulteti za strojništvo v Mariboru leta 2003 ter peto samostojno razstavo »Santiago de Cuba« februarja 2009 s slikami in modno revijo unikatno poslikanih oblek. Sodelovala je na nekaj skupinskih razstavah ter na slikarskem Ex tempore v Halbenrainu (v sosednji Avstriji) leta 2009.

V vseh teh letih je naredila na stotine umetniških izdelkov - od poslikave keramike, tekstila, do oljnih slik in akrilov na platnu.  Tokrat je pripravila razstavo akrilov na platnu velikega formata (100 x 120 cm) z naslovom »Obrazi- portreti oseb iz sveta filma in glasbe«, kar si je možno ogledati do konca tega meseca.


Več v Kultura in izobraževanje