Za direktorja zdravstvenega doma največ glasov dobil Tomislav Nemec

Zaposleni so želeli, da mesto direktorja prevzame zdravnik

Prlekija-on.net, ponedeljek, 16. maj 2011 ob 20:3929
Tomislav Nemec

Tomislav Nemec

Nekdanji načelnik ljutomerske upravne enote in prvi mož Darsa mag. Tomislav Nemec je postal direktor ljutomerskega zdravstvenega doma. Na razpis se je prijavilo pet kandidatov, pogoje pa so izpolnjevali štirje. Čeprav so zaposleni želeli, da to mesto prevzame zdravnik, ki bi štiri ure delal kot direktor, štiri pa kot zdravnik, je največ glasov Sveta javnega zdravstvenega zavoda Zdravstveni dom Ljutomer dobil Nemec. Prejel je pet od devetih glasov.

Pred dokončnim imenovanjem direktorja, morajo soglasje dati tudi Občinski sveti občin Ljutomer, Križevci pri Ljutomeru, Razkrižje in Veržej.


gorgona ponedeljek, 16. maj 2011 ob 21:04

hahaha že po je dobro skoz priša...zamerim županji ka je politično kadrovala...iz zaupnih virov vem da je že ta zgornji kandidat prišel ter zaprosil za mesto direktrorja zd doma tik za tem ko je ona dobila mandat,mu te rekla odločni ne zaj pa vidim ka je tak kak nikak,na direktorskem meste,zanimle me ki je tru fides?kak lerhko ena oseba ki nima veze z zdravstvon na čele našega zdravstvenega doma?

Ducky ponedeljek, 16. maj 2011 ob 21:08

Vupan samo, ka se bodo stvari spremenile kej na bojše..

madmax ponedeljek, 16. maj 2011 ob 21:35

Ne glede na to da so uradno pogoje izpolnjevali štirje, v resnici je edini g. nekdanji prvi mož Darsa izpolnjeval poglaviten pogoj, in to je političen.
G. je visokopozicijonirani član v SLS in po tej domači logiki je verjeto Ga. županja sklenila odlično politično kupčijo, po eni strani je človek dobil službo, po drugi strani pa si je s tem zabetonirala podporo svetnikov SLS v občinskem svetu.
Za direktorja zdravstvenega doma ni pomembno da imaš vezo z zdravstvom, pomembno je da imaš politično ozadje, je pa res da kot direktor javne ustanove (kjer ne bo opravljal zdrastvega dela kot nekdanji direktor) bo plača zelo daleč od tiste katero imajo menadžerji in prvi možje v Darsu.

Gorgona ne vem od kod tebi takšni zaupni viri, da je županja takoj ko je dobila mandat rekla ne....

karantanija ponedeljek, 16. maj 2011 ob 22:07

Gorgona, to če je g. Nemec sposoben ali pa ne, to je subjektivno mneneje vsakšnega posameznika, jas mislen, ka je ne. Ka pa se ga. županje tiče, pa de nejbojše, ka se derekno na jo obrneš, ka de te una razložila, kej je naten resen pa kej ne. Mogoče bi bilo dobro tüde pitate g. Fakina, če "slučejno" un kej ve o kadrovanje Mislec

kljukec ponedeljek, 16. maj 2011 ob 22:59

Županja ni sklepala kupčij, saj je na prven sestanki z sls vsen povedala, da jo ne zanimajo dogovori o kadrovanjih, kar je po besedah prisotnih fejst bolelo Nemca pa tudi Babiča, ki svojih zahtev nikdar nista skrivala.

Se pa je ne dugo nazaj zamenjo član sveta zavoda za z novim, ki je oblübija podporo totemi stručnjaki za odpravnine v zameno za imenovaje v svet. Županja je večkrat povedala, da je za doktora, ker zavod ne nuca 8 vürnega direktora. V članki je seveda napaka. Nemec še ni direktor dokič ga ne potrdijo na občinskem sveti. SLS poštejoki bodo ga že podprli v Križevcih in Veržeji, mogoče ne takoj v Razkrižji, v Lotmerki pa de še moga kaj malo oblübiti. Ampak to de že zmoga Mislec

madmax ponedeljek, 16. maj 2011 ob 23:23

Takšen majhen zavod res ne rabi profesionalnega direktorja za 8ur ker tam nimaš kaj delati 8 ur, razen če bo še ta hkrati hišnik in računovodja. Mislec in to je čisto metanje denarja.

Potrjevanje na občinskih svetih bo čista formalnost, zgleda da je vse to že dogovorjeno v naprej ker dobiti 5 glasov od 9 v prvem krogu poleg 4 kandidatov je očitno v katero smer gre cela zadeva.


Pred pol leta so na veliko vsi imeli polna usta nekdanjega župana in njegovega delovanja, sedaj pa se mi dozdeva da je županja obula njegove cokle in gre po njegovi utrjeni poti....

TUNČEK torek, 17. maj 2011 ob 08:03

Politika pa po politika, to doj nese našo gospodarstvo pa zdravstvo, pa pač fse.
Resen je ne mus biti doktor za derektora, samo tüdi politik ne. Derektor more biti ali ekonomist ali pravnik, keri se spozna na ekonomijo, se je zdrafstvo najvekša ekonomija v razviten sveti. Doktori se kak derektori skoro nigi ne znajdejo, ke jin glih fali znanje is ekonomije, politiki pa so derektori is politične račünice. Mislec

bafomet2011 torek, 17. maj 2011 ob 08:08

hahahahahahaha,pohlep sveta vladar!!!!!!!!!!

bafomet2011 torek, 17. maj 2011 ob 08:14

če bi zakaj bija,bi pol tiste odpravnine z darsa da za kakšo bogo deco saj je že itak s pločami dosti zaslužja..........

grom torek, 17. maj 2011 ob 09:21

Ploskač

psm torek, 17. maj 2011 ob 09:24

madmax - ponedeljek, 16. maj 2011 ob 23:23
--------------------------------------------------------------------------------

Takšen majhen zavod res ne rabi profesionalnega direktorja za 8ur ker tam nimaš kaj delati 8 ur, razen če bo še ta hkrati hišnik in računovodja. in to je čisto metanje denarja.

Potrjevanje na občinskih svetih bo čista formalnost, zgleda da je vse to že dogovorjeno v naprej ker dobiti 5 glasov od 9 v prvem krogu poleg 4 kandidatov je očitno v katero smer gre cela zadeva.


Pred pol leta so na veliko vsi imeli polna usta nekdanjega župana in njegovega delovanja, sedaj pa se mi dozdeva da je županja obula njegove cokle in gre po njegovi utrjeni poti....


RE: Prav skepaš vendar če bi bil župan Jurša bi bilo isto - nemec bi bil direkto ZD. Se spomniš kak SLS ni štela podpreti nobenega kandiata-Taktizranje. Že v naprej se je vedelo , da bo Nemec direktor. Takšnaje lotmerška politikaaaaa

karantanija torek, 17. maj 2011 ob 12:04

Škoda, ka ene nečejo razmete oz. naredete presek med politikoj pa poštenostjo. To sta dve veke različne stvare. Keko ven, g. županja neje politično obarvana, pa keko je mene znono nede. Na žalost pa nema teko "vpliva", ka bi lehko rekla kere bode direktor pa kere nede. Opet mo tü zamozane pakle prokleta politika, pa jene aktere, kere si nastovlajo mednarodno priznone strokovjoke ala Nemec. Ka pa je tote gdo kej pametnega nareda? Bres ka bi se zmotja, je nite dvo povezana stavka ne zna fküp spravete, mislen ka je f toten cejte kej doste ne napredüva. Žal, dinastija nedotakljivih se nadalüvle Bomba

Ka pa se g. Jürše pa ga. županje tiče, pa ne mešejte jabok z kromperon, enostavno ne gre fküper. Eden je politik, drüge pa pošten(a) Zlotizob

pravični torek, 17. maj 2011 ob 12:32

Dajte ljudje, začnite malo razmišljati s svojo glavo.

Da ne bi mogel biti kdo drug direktor ZD, kot zdravnik je samo propaganda zdravstvenih delavcev, ki se bojijo, da ne bi prišel kdo in naredil red.

V vse zdravstvene ustanove in bolnišnice bi bilo potrebno na vodilna mesta postaviti dobre gospodarje.

Zdravniki pa, vsa jim čast, naj delajo svojo delo, kar so se usposobili in šolali.

Itak je dejstvo, da zdravnikov primanjkuje in potem bi se še naj šli gospodarjenja, namesto, da bi se posvetili delu z bolniki.

Kot drugo vem, da županja ni kadrovala g. Nemca, kot bi nekateri radi pokazali.
Dejstvo pa je, da ga podpirajo vladajoče stranke v Občinskem svetu in tako ima širšo in večinsko podporo občank in občanov.

Tomislav Nemec tudi ni politik, kot bi nekateri radi povedali. Nikjer ni bil na nobeni politični funkciji.

Kot načelnik UE Ljutomer, se je mag. Tomislav Nemec pokazal za izredno dobrega organizatorja, še posebej s čutom za človeka, občana, ker je takoj naredil reorganizacijo v dobro občanov uporabnikov in za to je tudi UE Ljutomer, kot prva prejela priznanja Vlade Republike Slovenije.

Za predsednika uprave DARS, ga je imenovala vlada Republike Slovenije, kar je tudi svojevrstno priznanje, ker v največjo podjetje v Sloveniji res ne pride kdor koli za šefa.

Na pritisk določenih političnih lobijev je potem bil tudi razrešen s strani vlade RS.

NOBENIH krivdnih razlogov ni bilo.

Odpravnina, ki jo je dobil je bila določena s strani vlade Boruta Pahorja.

Če določeni politični lobiji ne bi hoteli njegove zamenjave, tudi odpravnine ne bi bilo, ki so jo določili drugi in NE on sam.

Ne vem komu gre v nos ta drobiž od odpravnine, ker je na primer direktor NLB dobil 1 milijon in se nihče ni razburjal.

In še mimogrede. Nekateri govorijo, da zavod ne rabi profesionalnega direktorja.

Po zakonu direktor še vedno mora biti. Imamo veliko zavodov in veliko direktorjev za katere ljudje sploh ne vedo in se noben v njih ne spotika in tudi mogoče nimajo 8 ur dela.

Če bi kakšen od zdravnikov bil direktor bi to pomenilo, da bo potem polovico časa manj na voljo za bolnike.

In glede na to, da jih že sedaj primanjkuje in ljudje tarnajo, da si zdravniki ne vzamejo dovolj časa za nje in, da so vrste predolge bi to pomenilo še večji izpad, če bi zdravnik delal za bolnike samo do malice.

Zato upam, da si noben od bolnikov ne želi, da bodo zdravniki še manj časa na voljo za nje, ker bi se posvečali gospodarjenju z zavodom.

Gospodarjenje z zavodom naj prevzame dober gospodar.

Zdravniki pa se naj ves svoj čas posvetijo bolnikom.

Da je mag. Tomislav Nemec dober gospodar, pa je itak že dokazal, ko je vodil UE Ljutomer in družbo DARS.

psm torek, 17. maj 2011 ob 13:57

RE: karantanija -ga županja je kadrovana iz LDSa vendar je uradno NEODVISNA. Pa še to tudi Jurša je bil NEODVISEN vendar pod okriljem DESUSs. To so lotmerške igrice in spletke. lp

madmax torek, 17. maj 2011 ob 14:10

Od 9 članov sveta zavoda jih je glasovalo zanj 5, zakaj so drugi 4 glasovali proti je dobro vprašanje.

Zdravniki niso ekonomisti, zato je tudi dobro da je ekonomist direktor, sicer prihodkov ustanove kot so zdravstvene ne more zvišati, lahko pa zniža stroške kot so preveliko število nepotrebno zaposlenih v nekih oddelkih in podobno.

@pravični:
Politik res ni, je pa ga politika imenovala za direktorja DARS-a oziroma njegov strankarski kolega iz (SLS) ki je bil tedaj minister za promet - Rado Žerjav.
Se pravi njega niso imenovali zato (kot ti hvalospeve pišeš da je ne vem kakšen strokovnjak), ampak po čisti politični strankarski pripadnosti.
Ko so na oblast prišli SD,LDS,Zares so pometli politično nastavljene direktorje državnih podjetij od prejšnje vlade, med drugim tudi prvega moža DARS-a in imenovali svoje.
Kakor je prišel na mesto direktorja tako je tudi letel z njega - politično.
Meni recimo sploh ne gre drobiž v nos katerega je dobil g. Nemec kot odpravnino, da je bil bolj sposoben bi podpisal pogodbo z DARS-om v kateri bi si dodal klavzulo če ga umaknejo z mesta direktorja, da mu morajo izplačati 1 mil eur, tako kot je imel direktor NLB.


bafomet2011 torek, 17. maj 2011 ob 14:54

vse sami mag.,dr.,ing.,.........vsak ki ma vsaj malo zdrave kmečke pameti bi zna red nareti ,to bi moralo biti pravilo ne izjema,tepa či keri malo kaj spremeni ga že kovlejo v nebo.večinoma jih plačuvlemo ka nič ne delajo.vse sami falirani študenti,ki so po nevem kakših poteh prišli do diplom,zej pa treba tlačane oguliti do golega!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

misekovi torek, 17. maj 2011 ob 16:18

direktor naj bo direktor
doktor pa doktor
ka nem po 4 vure na pregled čaka

karantanija torek, 17. maj 2011 ob 16:27

PRAVIČNI:Tomislav Nemec tudi ni politik, kot bi nekateri radi povedali. Nikjer ni bil na nobeni politični funkciji.

Ja te pa tüde ne ven gdo so sploh politike, ČAK NORES naprimer ali pa Damjan Murko?! Hahaha

Teodor7 torek, 17. maj 2011 ob 19:08

No pravični pa bom razmišljal s svojo glavo in ti rekel preprosto, da ima medicinsko osebje Ljutomera prav da ne želi ekonomista za direktorja in si raje želijo doktorja za ta položaj, saj je to preveč specifično področje.

Pa še to, kakšna korist pa je od ekonomistov v Ljutomeru?
Napisal si tudi da ima širšo podporo občanov. A res, kako pa to veš, če ga ljudje niso izvolili ?! 5 ljudi še niso večina !

Na tem mestu raje vidim dr. Kocena.

Če je za tebe 130 000 EUR odpravnine drobiž za 6 mesecev dela, me pa res zanima kakšno plačo imaš ti.

No glede na to da je bil načelnik UE pa mi povej koliko novih delovnih mest je omogočil za časa svojega službovanja. Dobil je priznanje od RSlovenije, verjetno za to da je v Ljutomeru in okolici daleč največja brezposelnost.

psm torek, 17. maj 2011 ob 20:45

Zloba karantanija - torek, 17. maj 2011 ob 16:27 -------------------------------------------------------------------------------- PRAVIČNI:Tomislav Nemec tudi ni politik, kot bi nekateri radi povedali. Nikjer ni bil na nobeni politični funkciji. Ja te pa tüde ne ven gdo so sploh politike, ČAK NORES naprimer ali pa Damjan Murko?! _________________________________________________________________________RE. karantanija Vino : g Tomi je bil viden član Brodolom SKD. Vrag SKD pa se je združila s SLSm Buča

Jazz torek, 17. maj 2011 ob 21:30

Zdravstveni dom je pač javni zavod in lastnik mo pravico nastaviti direktora. Jasno je, ka je to politična odločitev in nagrada za "naše" kadre. Nekša strokovnost tü nima zveze.

Resen je tüdi, ka do zaj doktorske kaste v Sloveniji ni uspelo vred spraviti bistveno bolj pametnin liden kak sta Karbovica in Nemec.

Sicer pa je naziv direktor za toto funkcijo smešen. Direktor nekše firme običajno skrbi, da mo firma posel, išče nove küpce in nove proizvode in vodi proizvodnjo. Kaj pa je dela direktora ZD? Z marketinškimi potezami nemre pritegniti več betežnih lidi - pacientof, od držove nemre dobiti več penez za oprovlene storitve, ker je itak fse določeno z celo vrsto normativof. Zaposlene more pločati po kolektivni pogodbi, sküri lehko teko kurjave, kak je določeno z normativon. Organizacijo dela bode itak dela jegov pomočnik za stroko. V končni fazi lehko prišpara samo pri šekret papiri. Kaj pa bodo se doktori med sebo v latinščini pogovorjali pa itak bumbar nede razmja, pa bode mu moga eden prevajati. Pomežik

Legionar sreda, 18. maj 2011 ob 14:47

Slovensko zdravstvo je poden od podna, tak tüdi lotmerški zdravstveni dum (z redkimi izjemami). Doktori vidijo še samo peneze, či nimajo koristi od tebe, si jin tan odveč. Kda se treba malo pretegnoti, je kunec.

Za Nemca dobro vemo, kdo je, ge je bija, ke je ge skasera pa tak dale...Samo po eni stroni se mi zdi bojša izbira od Kocena. Či bi Kocen grota direktor, te bi si doktori tan naredli svoj raj, pa nišče jin nič ne bi moga. Tak pa je dobro ka pride nešče od vüni, morti pr vsen skup nedo medsebojne povezave pa odnosi takše veze špilali. Bomo vidli. Direktorsko mesto je menedžerski položaj,tü strokovnost s področja medicine nema takše veze, vsej po moje. Zato je čist prav tak.

winelord sreda, 18. maj 2011 ob 17:18

Ne ven keri bi bija slabši, Kocen ali Nemec. Samo dejstvo je, ka je to ne nekša firma, ki more biti direktor zelo sposoben pa delaven. To je zdravstveni dom. To bi lehko marsikeri s sredjo šolo vodja. Sej pa jin ne treba dela iskati pa skrbeti za ploče, tak kak v zasebnen sektori. Neje to nekša umetnost. Tote frpanteke pa gaze pa de te že nabava.

Takšo delo je veka nagrada, ker je totalno nezahtevno.

Ivek četrtek, 19. maj 2011 ob 15:52

Cajt je bija, ka de stori derektor zamejani. Doktori naj zdrovijo, ovi drügi pa naj gospodorijo. Najslapše pa je, či doktori prebekslajo f politiko pa začnejo gospodoriti, vročiti lidi zake so se za lütske penezi vičili pa pistijo.
Kak pade Nemec virtja de se vidlo, ne pa treba na človeka vnaprej kameje metati.

prlečka75 četrtek, 19. maj 2011 ob 21:49

Dosti je blo napisanega o noven direktori, kar je čistan nepotrebno.
Ne bi se spuščala f človeka osebno zato ki ga tak dobro ne poznan pa tudi nič slabega ne mislin o jen napisati.
Je pa veke problem takšnih pa podobnih imenovanj direktorof, stroka kera o ten odloča v svetih zavodof.
Zanimivo bi blo znati što fse sedi v sveti zavoda in kakšna je jihova strokovnost, ka oni presojajo keri je dober pa keri je majn dober ali slab kandidat za direktora.
Zej gda je minilo nekaj dni od glasuvaja so začeli hoditi vun guči, ka so eni člani sveta zavoda zahtevali tajno glasuvaje ka se ne bi moglo znati keremi so dali svoj glos.
Potli po seštetih glosih se je zeznalo ka so eni člani glasuvali drugačik kak so od jih zahtevali v sindikati zaposlenih.
Baje je g. Nemec pol leta lobera okrog pri enih članih sveta zavoda in si je nobra 5 glosov od 9 keri so mu prinesli zmago in novo delovno mesto.
Se provi či je nešče meja zgučano ka de doba 5 glosof pred totimi volitvami je to čisto politično mešetorjenje in pri izbiri direktora sploh neje igrala nekša strokovnost kandidatof ampak politične veze.
Ostali kandidati keri so se prijavli na razpis so bli bole za okras kak pa za res in so z jin naredli butle ki pri takšnen načini izbire neso meli nikših možnosti.
Čuje se tudi ka županja roke mujvle pa v javnost spušča informacje "ka je ona ne bla za totega kandidata in ka je to politika...", po drugi stroni pa ji glose v občinsken sveti pogojuvlejo člani SLS-a tak kak ste eni že napisali f svojih razmišlajih.
To je podobno tistemi občutki, gda negi razpišejo fraj delovno mesto te pa jih pride 50 kandidatof pa jin tan po ovinkih provijo ka ne glede na to ka mojo papire izobrazbe in izkušnje, totega delovnega mesta nemrejo dobiti ki to je že rezervirano tan za enega v napre.
Razpis pa se more nareti, teko ka se zadovolijo zakoni.

Kej čemo eni se v živleji za fsakšo stvor moremo mučiti, drugin pa je fse postlano prek partijske knižice Hihihi


http://web.vecer.com/portali/vecer/v1/default.asp?kaj=3&id=2011051705646584

Iz Večera:

"Od devetih članov mu je na petkovi seji sveta zavoda glas namenilo pet članov, trije so bili za zdravnika Josipa Kocena, eden pa za zdravnico Manuelo Kuhar..."Legionar petek, 20. maj 2011 ob 19:50

Tak pri nas v Sloveniji pač je, fsigi se na kakšna dobro pločana mesta zbira predvsem po političnih vezah.

Doktori nej si sicer nejpred v svojih ambulantah red naredijo. Kda doktor nima v ambulanti reda, pa ma tan neprijazno pa šlampasto osebje, kak bi te bilo, či bi kar celi zdravstveni dum vodja ? Mislec

Pa ne mislin tu glih na Kocena osebno, lehko pa bi kda pa kda tudi za jega tak rekli, pa še za marsikoga.

Jazz sobota, 21. maj 2011 ob 02:46

Prlečka je fse zlo lepo povedala.....poanta pa je, da živimo v demokraciji, vladavini ljudtsva.... Javni zavod vodijo ustanovitelji z sveton zavoda: => (štiri občine) + 2 predstavnika zaposlenih (ki so torej po "fuzbalsko" itak v ofsajti Ploskač )...Predstavnike v svet zavoda delegirajo občine. Baje mojo te toti svetniki zavoda velko odgovornost, ker formalno odgovorjajo za svoje delo s svojin celin premožejon?? Ali mojo oni sploh pravico do svoje pameti?? Po nekši logiki, če so predstavniki ustanovitelof - občin, bi naj itak glasovali, tak kak jin je bilo naročeno....Občine pa v demokraciji vodi izvoljeni občinski svet. Tü pa se že nekak heja s pametjo...Zadošča pogled na povprečno izobrazbeno strukturo občinskega sveta. Saj jih pol niti gradiva nemre razmiti.....Za vodilne pozicije v naši drüžbi, pa se grebejo v glovnen itak sami nekši "strokovnjaki" v prerivaji z lakti. Zanimo je da je med jimi puno ekonomistof, obramboslovcof in novinarof. V glovnen samih "strokovnjakovof" za gospodarstvo. Fsakši, ki pa je enkrat povohna veke peneze, pa se čüti sposobnega in pozvonega samo za veke položaje in funkcije. Priten mu pomogajo jegovi kolegi in ostali "laktaši" (ne pivci mleka ampak borci z lakti), ki pričaküvlejo zütra nekši hasek za revanžo. Iz vsega naštetega pa te grotajo predstavniki ljudstva v državnen zbori. Držove toti niso v stanji rešiti..... In Tomi bo vgrizna v ZD Lotmerk in bode proba biti uspešen.....Vendar samo do nasledje prilike, indi dišijo penezi dosti lepše........

zobl nedelja, 22. maj 2011 ob 14:03

Pri političnih kadrovanjih nikoli neje šlo za strokovnost pa spososbnost ampak za strankarsko pripadnost.
Stranke so ene vrste zavodi za zaposlovanja svojih članov na dobro pločana delovna mesta na kera verjetno ne bi mogli priti po normalni poti zaradi pomanjkanja sposobnosti in strokovnisti, tak je z fsen, ne glede na to kdo je na oblosti, levi , desni, vse je to isto.
Prejšji direktor je bija na sceni 20 let, zaj je cejt za mlajše tak ka naj uživle v penziji, vidlo pa de se keko je magister sposoben pa če je bija res prova odločitev sveta zavoda.


Legionar: mislin ka situacija f slovenije neje tak huda kak jo ti opisuvleš, moga bi iti v kakšo drugo državo k doktori pa bi te gda bi nazoj priša v slovenijo vida ka je tu super.
V sloveniji mi imamo nekšni social kapitalizem in večina stvari je pločana iz osnovnega zavarovanja, gda pa bi se zadeve plačuvale po redni tarifi tak kak to mojo v ostalih evropskih državah, te bi si lidje keri hodijo v zdravstveni dom v čakalnico sedit teko ka dobijo potrdilo ka so bli pri doktori pa ka grejo na bolniško, 5 krot pret premislili ker bi za fsakši dober den tan pločali z gotovino.
Jas gda sen bija v Angliji, dober den pri doktori ka je pogledna nogo na keri sen meja rano od ograje, pa še te je doktor reka ka on nema časa pa je pozva nekšnega dečka keri je bija tan na doktorski praksi, te pa je on to pogledna pa zavija nogo, sen ploča 55 funtof.
Fala bogi meja sen zrihtano za tujino zavarovanje, tak ka so mi naši vrnili tote peneze.
Mon por kolegof tan in so mi zadeve razložili kak stojijo pri jih glede tega, fse se plačuvle, tisti keri mojo peneze plačuvlejo po 4000-5000 funtov na leto razna zavarovanja, oni tudi nemajo čakalnih vrst pa hodijo k doktoron v privatne klinike pa privatne bolnice, navoden folk keri pa minimalno plačuve v zdrafstveno blagajno tak kak mi pri nas pri nas, tisti pa so obsojeni ka v čakalnicah državnih bolnic ali zd domov čokajo po 7 vur ka pridejo k doktori, pa še te jih ne vzemejo doktori ampak nekši praktikanti.
Ne glede na to ka se najdejo pri nas kak si napisa doktori keri se do pacijentof obnošajo skrajno nesramno, generalizirati zej ka v sloveniji celotno ne vala je skrajno nekorektno in škodoželno.
Nič je nažalost ne idealnega, fsakšo dejavnost kero vzemeš pod drobnogled pa či začnemo od servisera avtomobilov, uradnika na občini, profesora v gimnaziji, ali pa policaja, fsepofsod boš najša primer ka je nešče enostavno ne za toto delo pa ka se ne ve obnošati do lidi.

jstankovic četrtek, 26. maj 2011 ob 22:52

Šlo je za odločitev nelegitimnega sveta zavoda. Namestnik predsednika sveta zavoda je Stanko Ivanušič, župan Občine Razkrižje, ki je hkrati soustanoviteljica ZD Ljutomer. Po Zakonu o integriteti in preprečevanju korupcije sta ti dve funkciji nezdružljivi. Prav tako je nekaterim članom sveta potekel mandat, ker statuti nekaterih občin določajo, da članom preneha mandat po prenehanju mandata članov občinskih svetov, se pravi po lokalnih volitvah, ki so bile lani.

Gre še za eno politično odločitev, neracionalno, saj bo direktor ZD zgolj na papirju. Politiko zdravstva vodijo zavarovalnice, potreboval pa še bo strokovnega direktorja, ki mu bo resnično prevajal latinske izraze, ko se bodo na kolegiju med sabo pogovarjali zdravniki. Res žalostno.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Gospodarstvo