Voznik tovornega vozila trčil v zaustavljeno vozilo na avtocesti

Ugotovljeno je bilo, da je voznik tovornega vozila, državljan Madžarske zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del zaustavljenega osebnega avtomobila s priklopnikom, s katerim se je zaradi okvare na voznem pasu ustavil državljan Bolgarije.

Prlekija-on.net, petek, 30. april 2021 ob 11:521
Prometna nesreča na avtocesti, foto: PGD Ljutomer

Prometna nesreča na avtocesti, foto: PGD Ljutomer

V petek, 30. aprila, ob 05.18 sta na avtocesti Sveti Jurij ob Ščavnici - Vučja vas trčila kombinirano vozilo s priklopnikom in tovorno vozilo, zaradi česar je bila popolna zapora ceste. Pri tem se je lažje poškodovala ena oseba.

Posredovali so gasilci PGD Ljutomer, ki so zavarovali kraj dogodka, preprečili iztekanje tekočin iz vozil, očistili cestišče in pomagali vlečni službi pri nalaganju vozila.

Poškodovano osebo so oskrbeli reševalci ekipe NMP Murska Sobota.

Prometna nesreča na avtocesti

Na avtocesti trčili vozili, nastajajo zastoji


S PU Murska Sobota so sporočili, da so malo po 5. uri bili policisti obveščeni o prometni nesreči med tovornim vozilom in osebnim avtomobilom, ki se je zgodila na pomurski avtocesti malo pred Vučjo vasjo iz smeri Maribora v smeri Murske Sobote. Ugotovljeno je bilo, da je voznik tovornega vozila, državljan Madžarske zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del zaustavljenega osebnega avtomobila s priklopnikom, s katerim se je zaradi okvare na voznem pasu ustavil državljan Bolgarije. Ustavljeno vozilo je bilo pravilno označeno s trikotnikom.

Voznik osebnega avtomobila se je v trenutku trčenja nahajal v vozilu. Po trčenju je priklopno vozilo z naloženim manjšim tovornim vozilom odbilo v zaščitno ograjo. Voznik osebnega avtomobila je bil v nesreči lažje telesno poškodovan.

Na vozilih in objektih je nastalo za okrog 25.000 evrov materialne škode. Vozniku tovornega vozila je bil izdan plačilni nalog.

Foto: PGD Ljutomer

Nesreče v cestnem prometu 30.04.2021 5:18 Opis sledi kmalu! Več fotografij najdete na: https://pgd-ljutomer.si/2021/04/30/nesrece-v-cestnem-prometu-30-04-2021-518/

Objavil/a PGD Ljutomer dne Petek, 30. april 2021


Več v Črna kronika