Na silo vstopili v stanovanje, kjer so našli močno opito osebo

V razgovoru je bilo ugotovljeno, da je oseba ključ od stanovanja izgubila in namerno klicala na pomoč.. Na praznik dela so ormoški policisti obravnavali tudi številne voznike, ki so vozili pod vplivom alkohola.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 3. maj 2021 ob 08:38
V razgovoru je bilo ugotovljeno, da je oseba ključ od stanovanja izgubila in namerno klicala na pomoč.

V razgovoru je bilo ugotovljeno, da je oseba ključ od stanovanja izgubila in namerno klicala na pomoč.

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 30. aprila, ob 8.20 jih je oškodovanec iz Lahoncev obvestil, da mu je neznani storilec poškodoval živo mejo. Zadevo bodo s poročilom odstopili na ptujsko državno tožilstvo.

Ob 12.02 jih je voznik osebnega avtomobila obvestil, da je v gozdu na lokalni cesti Dobrava - Litmerk trčil v srno, katera je s kraja zbežala. Patrulja je odstopila od ogleda kraja prometne nesreče in v tej zvezi izdala potrdilo.

Ob 12.05 so bili obveščeni o najdbi poginulega srnjaka, v bližini igrišča velikonedeljskega župnišča. Za odstranitev srnjaka je poskrbel lovec LD Velika Nedelja.

Ob 19.00 so osebi proti potrdilu zasegli ročno zvit delno pokajen cigaret s posušenimi rastlinskimi delci zeleno - rjave barve, za katero obstaja sum da gre za prepovedano drogo. Zaseženi delci bodo poslani na preliminarni test in v primeru pozitivnega rezultata sledi zoper kršitelja hitri prekrškovni postopek.

Ob 19.25 so v naselju Lasigovci obravnavali prometno nesrečo I. kategorije. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti z vozilom zapeljala v obcestni jarek in nato na travnik ter si pri tem poškodovala vozilo. Povzročiteljici je bila na kraju izdan plačilni nalog.

Na praznik dela številni vozniki pod vplivom alkohola

V soboto, 1. maja, ob 12.38 je patrulja na lokalni cesti v naselju Žerovinci, ustavila in kontrolirala 45-letnega voznika osebnega avtomobila. Odrejen in opravljen je bil preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je bil pozitiven - 0.69 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, brez tolerance. Ker se voznik ni strinjal z zapisnikom o preizkusu alkoholiziranosti, mu je bil odrejen strokovni pregled, katerega pa je odklonil. Na podlagi 24. člena ZPrCP mu je bilo odrejeno pridržanje na PP Ormož. Odvzeto vozniško dovoljenje bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na ormoško sodišče.

Ob 14.10 so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na lokalni cesti v naselju Ivanjkovci. 65-letni voznik kolesa z motorjem je zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča zapeljal preko bankine na brežino, nato pa v obcestnem jarku padel in se telesno poškodoval. Na kraju je ekipa NMP z dežurno zdravnico iz ZD Ormož nudila vozniku prvo pomoč. Voznik je bil s kraja odpeljan v ptujsko bolnišnico na opazovanje. Odrejen in opravljen je bil preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je bil pozitiven - 1.00 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, brez tolerance. Odvzeto vozniško dovoljenje bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na ormoško sodišče. Za vožnjo preblizu desnega roba vozišča - povzročitev prometne nesreče, je bil vozniku izdan plačilni nalog zaradi kršitve po ZPrCP.

Ob 17.51 je patrulja na lokalni cesti v naselju Veliki Brebrovnik, ustavila in kontrolirala 57-letnega voznika motornega kolesa. Odrejen in opravljen je bil preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je bil pozitiven - 0.56 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, brez tolerance. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan/vročen plačilni nalog zaradi kršitve po ZPrCP.

Ob 19.00 je patrulja imela v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.43 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je na kraju proti potrdilu začasno bilo odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog po ZPrCP.

Ob 19.28 so ponovno imeli policisti v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.66 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je na kraju proti potrdilu začasno bilo odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo skupaj s predlogom za uvedbo postopka o prekršku poslano na Okrajno sodišče.

Ob 19.54 so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Patrulja je na kraju z zbiranjem obvestil ugotovila, da je prišlo do fizičnega napada ene osebe nad drugo. Pri tem je bila napadena oseba z reševalnim vozilom odpeljana v SB Ptuj. Policisti zbirajo obvestila v smeri kaznivega dejanja Nasilništva. Po vseh zbranih obvestilih bo na državno tožilstvo napisana kazenska ovadba.

Ob 20.40 so bili obveščeni, da je v stanovanju onemogla oseba. Na kraj so prišli tudi gasilci, kateri so na silo vstopili v stanovanje, kjer pa je bila močno vinjena oseba. V razgovoru je bilo ugotovljeno, da je oseba ključ od stanovanja izgubila in namerno klicala na pomoč. Gasilci so zamenjali ključavnico, po posvetu z državnim tožilcem so policisti zadevo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 20.50 so policisti imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.90 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je na kraju proti potrdilu bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo skupaj s predlogom za uvedbo postopka o prekršku poslano na Okrajno sodišče.

Ob 20.57 je patrulja imela v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.06 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je na kraju proti potrdilu začasno bilo odvzeto vozniško dovoljenje, saj je bil voznik začetnik, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Ob 22.40 je patrulja imela v postopku voznika osebnega avtomobila, kjer je bilo v postopku ugotovljeno, da je v cestnem prometu vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Kršitelju je na kraju bilo vozilo zaseženo in bo zoper njega na okrajno sodišče podan predlog za uvedbo postopka o prekršku.

Ob 2.11 so bili obveščeni o motenju nočnega počitka z glasno glasbo. Patrulja je ob prihodu na kraj sama zaznala glasno glasbo, zaradi česar je bil kršitelju izdan plačilni nalog po Zakonu o javnem redu in miru.

V nedeljo, 2. maja, ob 12.08 so bili obveščeni, da oseba v SB Ptuj išče zdravniško pomoč, kateri je bil pretepen s strani znane osebe. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da gre v danem primeru za utemeljen sum kaznivega dejanja Nasilja v družini in je eni osebi bila na podlagi ZKP odvzeta prostost. Z zbiranjem obvestil policisti nadaljujejo in bodo po zbranih obvestili na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju podali kazensko ovadbo.

Ob 12.14 so bili obveščeni o poškodovanju prometnega znaka. Policisti so na kraju ugotovili, da je prometni znak zaradi slabe pritrditve padel po nabrežni v obcestni jarek.