Motorist ni uspel pravočasno zavreti, trčil v osebni avtomobil in na kraju umrl

Motorist je izgubil oblast nad vozilom in je skupaj z motornim kolesom padel po vozišču, nato pa trčil v zadnji levi del stoječega osebnega avtomobila.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 10. maj 2021 ob 10:03
Motorist je na kraju umrl

Motorist je na kraju umrl

V soboto, okoli 12.35 je 31-letni moški vozil motorno kolo po regionalni cesti, iz smeri Ptujske Gore v smeri Lovrenca na Dravskem polju. Ko se je približeval križišču z lokalno cesto za smer Župečja vas, zaradi neprilagojene hitrosti vožnje ni uspel pravočasno zavreti in se ustaviti za osebnim avtomobilom, s katerim je v križišču stal 47-letni moški, ki je zavzel položaj za zavijanje v levo na lokalno cesto. Zaradi tega je motorist izgubil oblast nad vozilom in je skupaj z motornim kolesom padel po vozišču, nato pa trčil v zadnji levi del stoječega osebnega avtomobila. Motorno kolo je po padcu zdrsnilo čez celotno vozišče regionalne ceste in je na nasprotnem smernem vozišču trčilo še v zadnjo levo bočno stran drugega osebnega avtomobila, ki ga je pravilno, iz nasprotne smeri, pripeljal 41-letni voznik.

Voznik motornega kolesa je na kraju prometne nesreče umrl.

V letošnjem letu so na cestah na območju PU Maribor v štirih prometnih nesrečah IV. kategorije umrli štirje ljudje. Lani v primerljivem obdobju je v šestih takih prometnih nesrečah umrlo šest ljudi.

Prometna nesreča

V prometni nesreči umrl 31-letni motorist


KIDRIČEVO, Župečja vas 09.05.2021 12:45 Trčenje avta in motorja

Objavil/a 112 PTUJ dne Nedelja, 09. maj 2021


Več v Črna kronika