Zaradi prometne nesreče avtocesta že več ur zaprta, ena oseba umrla

Trenutno je zastoj dolg 6 km. Tudi na vzporedni cesti, kjer je obvoz, so zastoji.

Prlekija-on.net, torek, 11. maj 2021 ob 17:48
Prometna nesreča se je zgodila na avtocesti

Prometna nesreča se je zgodila na avtocesti

Nekaj pred 15. uro, se je na avtocesti Maribor - Ljubljana, pri priključku Celje, zgodila prometna nesreča. Na avtocesti Ljubljana - Maribor, priključek Celje vzhod - priključek Dramlje v smeri Maribora je zato še vedno popolna zapora in nastajajo zastoji.

Pred izvozom Dramlje v smeri Maribora je zastoj dolg 1 km in 800 m, pri priključku Žalec, Arja vas - priključek Celje center v smeri Maribora, pa je območje zastojev v dolžini 6 km. Tudi na vzporedni cesti, kjer je obvoz, v smeri Medlog - Celje je zastoj dolg 1 km in 300 m, na cesti Celje - Vojnik pa je zastoj v dolžini 1 km in 900 m, poroča Prometno-informacijski center.

V prometni nesreči je umrl 56-letni češki voznik kombiniranega vozila. S Policijske uprave Celje so sporočili, da je do nesreče prišlo, ker je voznik kombiniranega vozila najverjetneje spregledal, da je 50-letni voznik madžarskega tovornega vozila s priklopnikom, ki je vozil pred njim, zaradi zgostitve prometa upočasnil vožnjo, in je trčil vanj. 56-letni češki voznik je na kraju nesreče poškodbam podlegel.

Objavil/a Sašo Štuhec dne Torek, 11. maj 2021


Več v Črna kronika