Policisti prijeli vlomilca, ki je odtujil motorno vibracijsko ploščo, a jo med begom izgubil

Med vožnjo je z roko, skozi okno, držal odtujeno vibracijsko ploščo. Med vožnjo je z vibracijsko ploščo trčil v hitrostno oviro na cesti, zaradi česar mu je le-ta padla iz rok.

Prlekija-on.net, sreda, 12. maj 2021 ob 10:36
Policija

Policija

Policisti PP Maribor II so 7. 5. 2021, okoli 23. ure, na Studencih v Mariboru obravnavali vlom na ograjeno dvorišče stanovanjske hiše.

Neznani storilec je takrat prerezal žičnato ograjo in iz dvorišča odtujil motorno vibracijsko ploščo. Po storitvi kaznivega dejanja se je storilec s kraja odpeljal z osebnim avtomobilom, med vožnjo pa je z roko, skozi okno, držal odtujeno vibracijsko ploščo. Med vožnjo je z vibracijsko ploščo trčil v hitrostno oviro na cesti, zaradi česar mu je le-ta padla iz rok. Odtujeno orodje je nato pustil na kraju, sam pa je s kraja pobegnil.

Policisti so med pregledom bližnje in širše okolice 34-letnega osumljenca izsledili in prijeli v delavnici stanovanjske hiše, kjer se je skril v kanal za popravila podvozij vozil.

Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je osumljenec, ki začasno stanuje na območju mesta Maribor, stari znanec policije.

Odtujena vibracijska plošča je bila vrnjena lastniku, zoper osumljenca pa bodo policisti PP Maribor II zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine po 1. odstavku 205. člena Kazenskega zakonika (KZ-1) na ODT v Mariboru podali kazensko ovadbo.



Več v Črna kronika