Janša ovadil ormoškega sodnika

Policist naj bi Janši grozil leta 2006, primer pa je zastaral leta 2009

Prlekija-on.net, torek, 24. maj 2011 ob 11:332
Janez Janša

Janez Janša

Nekdanji predsednik vlade in predsednik opozicijske Slovenske demokratske stranke (SDS) Janez Janša je kazensko ovadil ormoškega okrajnega sodnika. Sodnik naj bi z nevestnim in malomarnim delom onemogočil sojenje policistu Zlatku Gomilšku, ki naj bi leta 2006 na spletnem forumu grozil Janši, ki je takrat vodil vlado. Gomilšek je navedbe nekdanjega premiera zanikal, toda tožilci so ga zaradi ogrožanja Janševega življenja in varnosti že avgusta 2006 obtožili, leta 2009 pa je primer zastaral, je poročal Žurnal24.

"Lahko potrdim le, da smo vložili kazensko ovadbo zoper neznanega sodnika, ki mu je bila v reševanje dodeljena kazenska zadeva zoper Zlatka Gomilška in zoper predsednika Okrajnega sodišča v Ormožu,” je odgovoril odvetnik Franci Matoz, prek katerega je Janša ovadbo posredoval vrhovnim državnim tožilcem. Primer naj bi obravnaval predsednik ormoškega sodišča Janko Keček, ki je na tem položaju že 16 let.

V sklepu o ustavitvi pregona zoper Gomilška je zapisano, da je do relativnega zastaranja primera prišlo že 22. junija 2009, a je ormoško sodišče postopek s sklepom ustavilo šele konec lanskega leta, skoraj leto in pol zatem, Janša pa je sklep prejel šele pred nekaj dnevi.

Neuradno pa ravnanje sodnika preverjajo tudi mariborski višji sodniki, saj je to odredil predsednik vrhovnega sodišča Branko Masleša.

Kečka je sicer vrhovno sodišče pet mesecev po zastaranju tega primera nagradilo z medaljo za življenjsko delo, ker "od leta 1981 nadvse uspešno vodi sodišča in spada med nadvse učinkovite sodnike".

vir:
http://www.zurnal24.si/slovenija/medalja-za-zastaran-spis-213972/clanek


Več v Politika