Lions in Leo klub Ljutomer pripravila predavanje o sladkorni bolezni

V Domu kulture Ljutomer je potekalo predavanje »Pogled kirurga na zaplete pri sladkorni bolezni«, kjer sta sodelovala dr. Trpkovski Zorancho, dr. medicine, specialist internist, diabetolog in asistent prim. Ciril Triller, dr. med. specialist kirurg, upokojenec.

Prlekija-on.net, sreda, 26. maj 2021 ob 19:02
Predavanje o sladkorni bolezni

Predavanje o sladkorni bolezni

Lions in Leo klub Ljutomer sta organizirala predavanje o sladkorni bolezni v Domu kulture Ljutomer v torek, 25. 5. 2021 ob 18. uri. Točen naslov predavanje je bil »Pogled kirurga na zaplete pri sladkorni bolezni«. Predavala sta dr. Trpkovski Zorancho, dr. medicine, specialist internist, diabetolog, zaposlen v Splošni bolnišnici Murska Sobota na diabetološkem oddelku in asistent prim. Ciril Triller, dr. med. specialist kirurg, upokojenec in član Lions kluba Ljutomer, ki pogodbeno vodi ambulanto za kronične rane v Splošni bolnišnici Murska Sobota.

Predsednik Lions kluba Ljutomer, Jernej Zupančič je uvodoma na kratko predstavil delo Lions kluba Ljutomer in poudaril naše poslanstvo, da pomagamo. Lions klub ima številna prioritetna področja dela in eno od področij, kjer delujemo, je tudi ozaveščanje o sladkorni bolezni. Sladkorna bolezen po svetu postaja bolezen, ki se hitro širi in ima lahko katastrofalne posledice za zdravje tako odraslih, kot žal že tudi otrok. Dobro je delovati preventivno in vplivati na zmanjšanje vzrokov bolezni že zgodaj.

Predavanja se je udeležilo čez 40 ljudi, tako članov Lions in Leo kluba s partnerji, kot tudi predstavniki društva diabetikov Ljutomer in drugi.

Predavatelja zdravnika dnevno zdravita sladkorne bolnike, delujeta na preventivi preprečevanja bolezni in sodelujeta tudi z društvi na območju Pomurja.

Predavanje o sladkorni bolezni

Predavanje je bilo izjemno zanimivo, predstavila sta najpomembnejše vidike prepoznavanja in zdravljenja ter obvladovanja bolezni.
Predvsem pa so bile izčrpno predstavljene posledice in zapleti, ki nastanejo zaradi sladkorne bolezni. To je odlično prikazal in obrazložil naš član, kirurg, primarij, dr. Ciril Triler.

Predavanje je bilo po dolgem času organizirano v živo, zato je bilo še toliko bolj dragoceno in zanimivo.

Lions in Leo klub Ljutomer bosta v bodoče organizirala številna predavanja, Plakat miru, akcije zbiranja oblačil, denarja za družine v stiski, dobrodelne prireditve, družabna srečanja z namenom, da se vedno pomaga pomoči potrebnim v lokalnem okolju.

Predavanje o sladkorni bolezni

Ko pomagamo in delujemo skupaj, še nam virus ne more do živega oz. ima veliko manjšo moč.

Vesna Laissani
Lions klub Ljutomer



Več v Kultura in izobraževanje