Vodstvo Forest Glamping resorta Blaguš sprejelo in pogostilo gasilce GZ Sv. Jurij ob Ščavnici

Z dogodkom so se zahvalili gasilcem za pomoč med izgradnjo turističnega naselja.

Branko Košti, nedelja, 6. junij 2021 ob 15:54
Sprejem gasilcev v Forest Glamping resortu Blaguš

Sprejem gasilcev v Forest Glamping resortu Blaguš

Vodstvo Forest Glamping resorta Blaguš je v soboto, 5. junija, pripravilo sprejem in pogostitev za gasilce z območja gasilske zveze Sv. Jurij ob Ščavnici. V času izgradnje glamping naselja so jim bili gasilci v veliko pomoč, predvsem pri varovanju velikega gradbišča, katero je bilo zaradi velikih količin materiala, tehnike in opreme, pogosta tarča nepridipravov. Dogodek so načrtovali že v lanskem letu, vendar se je zaradi številnih objektivnih okoliščin, tudi epidemije, zgodil šele leto dni po odprtju glampinga.

Predstavnike in predstavnice gasilskih društev GZ Sv. Jurij, s poveljnikom Edvardom Štelcarjem na čelu, sta sprejela Petra Kordiš, izvršna direktorica družbe Charming Slovenia in solastnik Mario Herzog, katerih jih je tudi prvi nagovoril. Poudaril je, da so bili gasilci na voljo vedno, ko so jih rabili. »Vedno je bil vaš odgovor: ne skrbi, samo povej kdaj in kje. To so odgovori, ki jih danes več ni. To spravite skupaj samo še gasilci. Gasilci ste najbolj vezno tkivo v tej državi. Vi ste edini, tisti zadnji branik, ki vedno povezujete in nikoli ne razdvajate, ne glede na to, kaj si kdo misli politično, katero televizijo kdo gleda, v katerem bifeju in s kom pije, nam to niste dali vedeti. Če rečem, da smo hvaležni, je premalo. Mi si štejemo v čast, da ste to naredili, da ste bili tukaj. Za Blaguš ste naredili ogromno, verjetno več, kot si sami mislite. Na gradbišče, na katerem smo imeli vso opremo, tehniko in material, so nam vdirali, vi ste ga čuvali. Profesionalno varovanje smo imeli šele pozneje«. Zahvalil se je tudi v imenu Iztoka Podkrižnika, lastnika blagovne znamke Charming Slovenia, kateri zaradi drugih obveznosti ni mogel biti navzoč in predlagal, da bi takšno druženje postalo tradicija, da se na Blagušu vidijo vsako leto in kaj spijejo in pojejo. »Razlogi za srečanje pa vedno so, če ne drugi, je tukaj dovolj vode, da napolnite cisterne«, se je ob koncu pošalil.

Mario Herzog, Petra Kordiš in Iztok Podkrižnik

Forest glamping resort Blaguš - nov resort pod okriljem znamke Charming Slovenia


Izvršna direktorica Petra Kordiš je povedala, da se z besedami predgovornika v celoti strinja in dodala: »Lani, ko nam je bilo najtežje, ko smo lovili tiste zadnje roke, ponoči sestavljali pohištvo, marsikaj delali zadnji moment, nam niste le pomagali in nas varovali, dali ste nam energijo. Od vas smo dobili vedno širok nasmeh, in v trenutku, ko ti mogoče voda teče v grlo in res hitiš, smo se ustavili, poklepetali. S to pozitivno energijo, da je vse mogoče, ste nam dali največji zagon«.

Po uradnem delu sta gostitelja popeljala gasilke in gasilce na ogled impozantnega čevljarskega ateljeja in delavnice, v kateri izdelujejo unikatne čevlje po individualnem naročilu ter jim razkazala celotno glamping naselje. Ogledu je sledilo prijetno druženje ob hrani in pijači.



Več v Družabno