Zaključna prireditev vrtca Sonček pri Sv. Juriju ob Ščavnici

Otroke in odrasle navdušil čarodej Jole Cole

Mojca Kukovec, nedelja, 29. maj 2011 ob 09:301
Čarodej Jole Cole

Čarodej Jole Cole

V soboto, 28. Maja se je v telovadnici OŠ Sveti Jurij ob Ščavnici odvila zaključna prireditev vrtca Sonček. Letos je prireditev potekala malo drugače kot do sedaj. Krajši program za otroke in starše so pripravile strokovne delavke, ki v vrtcu izvajajo različne krožke. Na začetku je pevski zbor pod vodstvom vzgojiteljice Mateje Maguša zapel tri pesmi. Pevski zbor obiskuje 35 otrok, starih od 4 do 6 let.

Med letom so se predstavili na Reviji otroških pevskih zborov v Gornji Radgoni, kjer so bili s strani spremljevalke pohvaljeni, prav tako pa so sodelovali na koncertu, ki so ga pripravili skupaj z OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici, ter zapeli na zaključni prireditvi vrtca. Povsod so bili dobro sprejeti in pohvaljeni. Otroci pevski zbor radi obiskujejo saj petje vzgojiteljica Mateja predstavlja na zabaven način: preko iger, zabavnih ogrevalnih vaj, risanja, gibanja...

Že tretje leto deluje tudi plesni krožek, ki ga vodi vzgojiteljica Andreja Majcen. Obiskujejo ga otroci iz najstarejših skupin vrtca. Letos so bili razdeljeni v dve skupini. Program plesnega krožka temelji na različnih živalskih zgodbah in drugih plesnih igrah. Obe skupini ob plesnih dejavnostih, razvijajo svojo domišljijo, svoje motorične sposobnosti, se učijo: koordinacije ter orientacije v prostoru, poslušanja glasbe, ritma. Skozi druženje poteka intenzivna socializacija vseh otrok v skupini. Otroci s plesom izražajo svoja čustva ter se naučijo sodelovanja v skupini. Ob vsem tem se zabavajo in se skozi igro naučijo osnovne plesne korake. Ob koncu vsakega šolskega leta njihovo prijetno sodelovanje zaključijo s plesno prireditvijo. Na sobotni prireditvi so se predstavili s plesom POT OKROG SVETA.

V vrtcu že drugo leto deluje tudi folklorni krožek. Vodita ga Lidija Ropoša in Mateja Osterc. Večina ljudi misli, da je folklora le plesanje starih plesov, vendar pa je veliko več - je tudi petje ljudskih pesmi ter prikaz ljudskih rajalnih iger naših prednikov. Otrokom glasba in ples veliko pomenita. Ob tem uživajo, se razgibavajo in naučijo veliko novega. Skozi igro so se učili raznih rajalnih iger, peli, spoznavali pa so že tudi prve korake ljudskega plesa. Na območnem srečanju otroških folklornih skupin v Negovi so se predstavili spletom z naslovom: "Mati mi smo lačni" in prejeli spodbudno strokovno mnenje. Otroci se najraje igrajo "stare ljudske igrice" in "vijejo kačo." Na zaključni prireditvi so predstavili splet "SEJEM, SEJEM MOKO."

Skozi vse leto so v vseh skupinah sodelovali v Eko projektu, projektu Zdravje v vrtcu in projektu Zdrav vrtec. V drugem starostnem obdobju so otroci skozi to šolsko leto sodelovali še v projektih: Pasavček in Z igro do prvih turističnih korakov. Utrinke in izdelke, ki so nastali v sklopu projektov so si obiskovalci lahko ogledali na razstavi, ki so jo strokovne delavke pripravile v jedilnici OŠ. Po krajšem programu je za otroke sledilo presenečenje. Obiskal jih je čarodej Jole Cole. Skupaj so se zabavali ob izvajanju različnih čarovnij. Otroci in odrasli so se od srca nasmejali, saj jih je čarovnik s svojim šarmom in predstavami čisto navdušil.

Po končanem programu je sledila obilna pogostitev in prijetno druženje v jedilnici.


Več v Najmlajši