Literarni večer z Lidijo Kos in podelitev priznanj za sodelovanje pri bralni znački za odrasle

Izšla je njena zbirka pesmi in razmišljanj z naslovom Izzivi sodobnega človeka. Pogovor z avtorico je vodila direktorica knjižnice Vesna Laissani.

Prlekija-on.net, petek, 11. junij 2021 ob 13:07
Literarni večer z Lidijo Kos

Literarni večer z Lidijo Kos

Umetnost, kultura, knjiga, glasba nam je pomagala skozi čase, ki so bili neobičajni in nepričakovani. Z epidemijo smo se sicer naučili živeti, nismo pa se sprijaznili z dejstvom, da nam ukrepi za omejitev epidemije onemogočajo ali skrajno omejujejo dostop do kulture in umetnosti.

Nismo se predali saj se zavedamo, da je umetnost eden ključnih elementov vsake civilizacije. S ponosom napovedujemo že tradicionalne dogodke s sodelovanjem slaščičarne Flo Cukeraj in JSKD OI Ljutomer.

Včerajšnji večer je potekal v družbi avtorice Lidije Kos, prof. fran. in umet. zgod. na ljutomerski gimnaziji. Izšla je njena zbirka pesmi in razmišljanj z naslovom Izzivi sodobnega človeka. Pogovor z avtorico je vodila direktorica knjižnice Vesna Laissani.

S kratkim zaključkom o pomenu in zavedanju kulture za skupnost je vse zbrane pozdravila ga. Mira Rebernik Žižek in povabila na kulturne aktivnosti ki jih prireja JSKD Ljutomer.

Hkrati smo podelili bralno značko za odrasle. Za sodelovanje pri bralni znački se je odločilo 32 bralk in bralcev, ki so od oktobra 2020 do aprila 2021 lahko izbirali med 32. predlaganimi knjigami, prebrati so jih morali vsaj 5.

Kulturni večer nam je popestrila glasbena skupina "Veselje" in tako ponovno tudi z veseljem napovedujemo naslednji literarni večer s CVENARJI, z avtorjem zgodbe o "Cvenskih jagrih" Rafaelom Pavličičem, predstavitvjijo Cvenskih tamburašev, ki bo v četrtek, 17. junija 2021, ob 18. uri na terasi slaščičarne FLO CUKERAJ v Ljutomeru.

Rezervirajte si sedež na telefonu 02-584-12-36 (Splošna knjižnica Ljutomer).

Zapisala: Sonja Rožman, Splošna knjižnica Ljutomer
Foto: Vanessa Tivadar



Več v Kultura in izobraževanje