Minister Boštjan Koritnik se je mudil na celodnevnem delovnem obisku v Prlekiji

Na povabilo poslanke v državnem zboru Mojce Žnidarič se je v okviru obiska sestal z župani Občin Ormož, Razkrižje, Križevci, Središče ob Dravi, Veržej in podžupanom Občine Ljutomer ter načelnicama upravnih enot Ljutomer in Ormož.

Prlekija-on.net, sobota, 12. junij 2021 ob 13:47
Delovno srečanje ministra z župani, foto: Ministrstvo za javno upravo

Delovno srečanje ministra z župani, foto: Ministrstvo za javno upravo

Minister Boštjan Koritnik se je v petek, 11. junija, na povabilo poslanke v državnem zboru Mojce Žnidarič mudil na celodnevnem delovnem obisku v Prlekiji. V okviru obiska se je sestal z župani Občin Ormož, Razkrižje, Križevci, Središče ob Dravi, Veržej in podžupanom Občine Ljutomer ter načelnicama upravnih enot Ljutomer in Ormož.

Minister se je najprej srečal z zaposlenimi na Upravni enoti Ljutomer ter se sestal z načelnico mag. Darijo Mohorič. Spregovorila sta predvsem o aktualnem stanju na upravnih enotah zaradi povečanega povpraševanja po pridobitvi digitalnih potrdil in novih osebnih dokumentov. »Na upravni enoti Ljutomer so se dobro organizirali, zato delovni procesi niso dodatno upočasnjeni, kar me veseli. Z vzpostavitvijo enotnega klicnega centra za upravne enote, podaljšanjem uradnih ur, zagotavljanjem dodatnih točk za pridobitev mobilne identitete smsPASS in digitalnega potrdila ter kadrovskimi okrepitvami smo omogočili hitro in učinkovito prilagajanje poslovanja v primerih, ko pride na določenem področju dela do izjemnega povečanja povpraševanja po upravnih storitvah,« je ob tem izpostavil minister Koritnik.

Obisk Upravne enote Ljutomer
Obisk Upravne enote Ljutomer, foto: Ministrstvo za javno upravo

V nadaljevanju delovnega obiska se je minister najprej v Veržeju sestal s podžupanom Občine Ljutomer Nikom Miholičem, županom Občine Veržej Slavkom Petovarjem, županom Občine Razkrižje Stankom Ivanušičem ter županom Občine Križevci mag. Brankom Belecem. Nato pa v Ormožu ločeno še s tamkajšnjim županom mag. Danijelom Vrbnjakom in županom Občine Središče ob Dravi Jurijem Borkom.

Minister Boštjan Koritnik je delovni obisk Prlekije začel s srečanjem z zaposlenimi na UE Ljutomer. Z načelnico pa...

Objavil/a Ministrstvo za javno upravo dne Petek, 11. junij 2021

Sogovorniki so se dotaknili soočanja občin s pandemijo virusa covid-19 ter gradnje širokopasovnih omrežij in odpravljanja tako imenovanih sivih lis. Minister se je županom in podžupanu zahvalil za njihov pomemben doprinos pri soočanju z epidemijo virusa Covid-19. »Občine igrajo pomembno vlogo pri oblikovanju normativnih rešitev in razvojnih usmeritev. Zato menim, da je partnerski pristop med državo, županjami in župani edinstvena kakovost, saj predstavlja v vseh demokratičnih državah sveta prav lokalna samouprava enega izmed temeljnih stebrov demokratičnega političnega življenja in je garant za dolgoročni napredek. Zato želim biti tudi sam čiv več prisoten na terenu,« je po sestanku dejal minister Koritnik.

Ob koncu obiska se je minister za javno upravo sestal še z načelnico upravne enote Ormož Ireno Meško Kukovec. Spregovorila sta o možnostih za energetsko sanacijo stavbe upravne enote ter o promociji digitalnih upravnih storitev.

Delovno srečanje ministra z župani občin Ormož in Središče ob Dravi
Delovno srečanje ministra z župani občin Ormož in Središče ob Dravi, foto: Ministrstvo za javno upravo


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Gospodarstvo