V ZD Ljutomer »dan odprtih vrat« za cepljenje nenaročenih oseb proti Covid-19

Cepljenje lahko brez predhodnega naročanja in čakanja na termin opravite v torek, 15. junija 2021, v Zdravstvenem domu Ljutomer med 12.00 in 16.00 uro.

Prlekija-on.net, sobota, 12. junij 2021 ob 15:06
ZD Ljutomer

ZD Ljutomer

Iz ZD Ljutomer obveščajo vse zainteresirane občanke in občane UE Ljutomer, ki se še niste cepili proti Covid-19, da lahko to brez predhodnega naročanja in čakanja na termin opravite v torek, 15. junija 2021, v Zdravstvenem domu Ljutomer med 12.00 in 16.00 uro.

Akcijo cepljenja v skladu z navodili Ministrstva za zdravje bodo izvedli s cepivom AstraZeneca, ki poteka v dveh odmerkih.

S cepivom AstraZeneca se lahko cepijo osebe, stare 18 let in več. Prav tako se lahko osebe, ki so prebolele Covid-19 cepijo takoj, ko mine obdobje izolacije - to je 14 dni po preboleli okužbi. Lahko pa se cepljenje po preboleli okužbi preloži tudi do 6.mesecev.

"S cepljenjem boste zaščiteni pred okužbo Covid-19, oz. boste zmanjšali njeno intenzivnost ob morebitni okužbi. Zaščitili boste sebe, tudi druge, da se okužba ne bo širila in s tem preprečili morebiten nov val pojava epidemije. Nič manj pomembno pa ni dejstvo, da se vam po cepljenju ne bo potrebno več testirati za opravljanje svojega dela (kjer je to potrebno), za potovanja, obisk določenih ustanov (bolnišnice, zdravilišča, hoteli, gostišča, itd), kar bo v vsakem primeru pripomoglo k dvigu kvalitete našega življenja v teh prihajajočih poletnih mesecih," sporočajo iz ZD Ljutomer.

"V sled vsega navedenega, predvsem pa lastne zaščite vas še enkrat več vabimo, da nas obiščete v torek, 15. junija, med 12.00 in 16.00 uro na »Dnevu odprtih vrat« za cepljenje nenaročenih oseb proti Covid-19. Sprejemno mesto je vstopna točka Zdravstvenega doma Ljutomer. Na cepljenje pridite zdravi. S seboj morate imeti zdravstveno kartico, pred cepljenjem pa vsakega pregleda tudi zdravnik," še sporočajo.

Vljudno vabljeni!

Kolektiv ZD Ljutomer vam želi veliko zdravja!



Več v Gospodarstvo