Zmagovalci prvih vaških iger so mladi tekmovalci iz Radoslavec

Nastopilo je devet ekip

Branko Košti, nedelja, 29. maj 2011 ob 20:58
Vožnja s toligami

Vožnja s toligami

Zaradi dežja so se organizatorji prvih vaških iger v Drakovcih pri Mali Nedelji odločili igre s sobote prestaviti na nedeljo. S svojo odločitvijo so zadeli v polno, saj so se v nedeljo dopoldne ob Muzeju kmečkega orodja Cirila Voršiča v prelepem, toplem vremenu zbrali številni gledalci, ki so z bučnim navijanjem spodbujali tekmovalce devetih ekip.

Tekmovalci ekip vasi Bučkovci, Moravci, Drakovci, Bodislavci, Mala Nedelja, Radoslavci, ki so tekmovali z dvema ekipama, Sara bara ter kombinirana ekipa, ki je nastopala pod imenim Mednarodni, so se pomerili v petih disciplinah: v vožnji tolig, hoji z lestvijo med balami, smučanju po travi, luščenju koruze ter v žvižganju. Tekmovanje se je raztegnilo v sredino popoldneva, saj so se morali tekmovalci in gledalci med posameznimi disciplinami odpočiti in okrepčati, za vzpodbudo so zaigrali tudi harmonikarji, kar je premore precej podaljšalo. Ob koncu so sodniki razsodili, da so zmagali tekmovalci mlajše ekipe iz Radoslavec, ki so osvojili 39 točk, 31 točk je prineslo drugo mesto ekipi Mednarodni, dve točki manj pa je ekipi Moravec zadostovalo za tretje mesto.

Rezultati na takih prireditvah seveda niso najpomembnejši, veliko pomembnejše je srečevanje, druženje in zabava. Prav s tem namenom so bile igre organizirane, iz odzivov tekmovalcev in gledalcev je bilo moč razbrati, da je bil ta cilj organizatorjev dosežen.


Več v Družabno