Ljutomersko mestno jedro napolnili zvoki glasbe

Tudi to sobotno dopoldne se je začelo z nastopom različnih glasbenih sestavov na Glavnem trgu.

Kristina Žižek, nedelja, 13. junij 2021 ob 08:55
Križevski rogisti

Križevski rogisti

Teden ljubiteljske kulture se je v Ljutomeru podaljšal kar v mesec ljubiteljske kulture in tako smo tudi to soboto, 12. junija, na Glavnem trgu poslušali različne glasbene sestave. Najprej so se predstavili Križevski rogisti pod vodstvom Mirka Herica. Sledil je nastop Mešanega pevskega zbora Cven-Pristava pod vodstvom Vita Žerdina. Obiskali in predstavili pa sta se nam tudi dve skupini iz glasbenega društva Malo polek, malo mimo iz Sv. Jurija ob Ščavnici, in sicer Tamburaški orkester Sv. Jurij ob Ščavnici pod mentorstvom Marka Horvata in glasbena skupina Bosi.

Zbrane je nagovorila vodja območne izpostave JSKD Ljutomer, Mira Rebernik Žižek, in jih povabila, da se udeležijo kulturnih dogodkov, ki jih v Domu kulture organizira JSKD Ljutomer. Naslednjo soboto v ljutomerski kulturni dom tako prihaja gledališki igralec Vlado Novak, s predstavo Ferija Lainščka: Gajaš, brez maske. Na Glavnem trgu pa bo naslednjo soboto spet odzvanjala glasba, nastopili bodo: Komorni zbor Orfej, Folklorna skupina Leščečki KD Slavko Osterc Veržej in Oktet Arion.

Teden ljubiteljske kulture je namenjen podpori ustvarjalcem, ki svoj čas in energijo namenjajo ljubiteljski kulturi, in promociji ljubiteljske kulture po vsej Sloveniji in zamejstvu. Opozarja na pomen, kakovost in množičnost ljubiteljskega ustvarjanja. V Tednu ljubiteljske kulture se po celotni Sloveniji in v zamejstvu odvijajo različni kulturni dogodki pod organizacijo Zveze kulturnih društev Slovenije in območnih izpostav JSKD.



Več v Kultura in izobraževanje