Županja sprejela 10 devetošolcev in 14 minimaturantov

V Hrgovi hiški so sprejeli devetošolce in minimaturante.

Prlekija-on.net, petek, 18. junij 2021 ob 13:54
Sprejem devetošolcev in minimaturantov

Sprejem devetošolcev in minimaturantov

V idiličnem ambientu Hrgove hiške je županja Občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Darja Vudler Berlak, v petek 18. junija sprejela letošnjih 10 devetošolcev in 14 minimaturantov. Devetošolcem je podarila majno pozornost in zaželela vse dobro na njihovi poti z besedami: "Vsak izmed vas je poseben na svojem področju in vsak izmed vas ima številne talente. Negujte jih. Želim vam, da boste v življenju poklicno počeli tisto, kar počnete radi, z veseljem in strastjo."

Vsak izmed devetošolcev je v svojem devetletnem izobraževanju dosegel različne uspehe. Najuspešnejša učenka vseh devet let je bila Nina Toš, ki bo ob slovesnosti ob občinskem prazniku prejela še posebno priznanje.

Minimaturanti pa so se z minimaturantsko himno poslovili od vrtca in bodo v šolskem letu 2021/2022 s septembrom začeli obiskovati 1. razred osnovne šole. Oboji so ob pogledu drug na druge lahko videli kako hitro mine osnovnošolski čas.

Na koncu so ob sproščenem klepetu uživali v pogostitvi, ki so jo pripravili v Društvu gospodinj Vitomarci in se posladkali s sladoledom.

Srečno in čudovite počitnice.

Darilca
Darilca


Več v Kultura in izobraževanje