Slovenska olimpijska bakla že prispela v Slovenske gorice

Občino Sveti Andraž v Slovenskih goricah je obiskala slovenska bakla, kjer so v spremstvu županje tekli tudi otroci iz nogometne šole Kluba malega nogometa Vitomarci in vrhunski športniki iz občine.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 21. junij 2021 ob 08:00
Olimpijska bakla v Občini Sveti Andraž v Slovenskih goricah

Olimpijska bakla v Občini Sveti Andraž v Slovenskih goricah

»Slovenska olimpijska bakla« med aprilom in julijem obiskuje vse slovenske občine, povezuje mlade tekače, rekreativne športnike, naše občanke in občane ter vrhunske športnike v neponovljivo zgodbo o športnem narodu. S »štafetno« predajo bakle skupaj širimo olimpijske vrednote miru, prijateljstva, strpnosti in upanja. Slovenski športniki so do sedaj osvojili 74 olimpijskih kolajn in prav v toliko dneh bo Slovenska bakla obiskala vseh 212 občin. Predvidoma jo bo poneslo 10.000 tekačev, ki bodo pretekli vsaj 12.000 km, kar je razdalja od Slovenije do Tokia.

V Občino Sveti Andraž v Slovenskih goricah je bakla prispela v soboto, 19. junija 2021, ob 16:30. Štart bakle je bil pri Občinski stavbi Občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah, s ciljem na nogometnem igrišču pri Osnovni šoli Vitomarci. V ciljni areni se je odvil krajši program, kjer sta, ob obisku »Slovenske olimpijske bakle« in največjem športnem dogodku v občini, tradicionalnem že 20. Sandijevem memorialu, zbrane nagovorila županja Občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah Darja Vudler Berlak in predsednik Kluba malega nogometa Vitomarci Darko Rojs.

Olimpijska bakla v Občini Sveti Andraž v Slovenskih goricah

Z baklo so v spremstvu županje tekli otroci iz nogometne šole Kluba malega nogometa Vitomarci, Taja Pučko, večkratna prvakinja do 16 let v skoku v daljino, Bor Rehak Friš, večkratni prvak v break danceu, ki se pripravlja na OI 2024 v Parizu in Tadej Kostanjevec, državni reprezentant v disciplini TRAP. Tek so preko občinske FB strani prenašali tudi v živo.

Tako je tudi Občina Sveti Andraž v Slovenskih goricah pripomogla k promociji športa, povezovanju ljudi, mladih in rekreativnih športnikov z vrhunskim športom, pa tudi širjenju olimpijskih vrednot in simbolov ter olimpijskega gibanja in izražanju podpore slovenskim olimpijcem na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu, ki bodo na sporedu od 23. julija do 8. avgusta.

Olimpijska bakla v Občini Sveti Andraž v Slovenskih goricah



Več v Šport