Kanski lev za Radgonske gorice

Penina Untouched by Light Radgonskih goric nagrajena z bronastim kanskim levom.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 21. junij 2021 ob 17:17
Penina Untouched by Light

Penina Untouched by Light

Prvega dne letošnjega "Cannes Lions" festivala so bile podeljene tudi prve nagrade. Radgonske gorice in agencija Bruketa&Žinić&Grey so osvojile bronastega kanskega leva za penino Untouched by Light. Gre za največje možno priznanje v svetu tržnih komunikacij za pričujoči projekt in predstavlja le še češnjo na vrhu torte, potem ko je sodelovanje med slovenskim naročnikom in hrvaško agencijo že bilo nagrajeno s priznanji Art Director's Club New York - Best of Discipline, Red Dot, Brand Impact Award in Grand Prix IdejeX.

Untouched by Light je projekt, s katerim so Radgonske gorice in Bruketa&Žinić&Grey namesto tradicionalnega oglaševanja kreirali popolnoma nov proizvod s ciljem pozicioniranja te vinske kleti na globalnem tržišču. Gre za prvo peneče vino na svetu, ki se proizvaja, prodaja in okuša v popolni temi; ideja se je porodila kot odgovor na znanstvene raziskave, ki potrjujejo negativen vpliv svetlobe na vinske arome, posebej pri penečih vinih. O novem proizvodu so poročali mediji celega sveta, kar je vplivalo na povečanje interesa mednarodne javnosti in skorajšnjo popolno odprodajo celotne omejene količine 2000 steklenic prve serije penine Untouched by Light.

Untouched by Light

Penini Untouched by Light Radgonskih goric in agenciji Bruketa&Žinić&Grey prestižna nagrada


"Radgonske gorice so na naš predlog posegle v proces proizvodnje penečih vin, ki je stoletja bil isti, in naredile popolnoma nov proizvod, edinstven v svetu. Zahvaljujem se jim za tolikšno zaupanje. Ta nagrada je potrditev, da se kreativnost agencij lahko koristi za veliko več kot samo za komuniciranje", je povedal Davor Bruketa, kreativni direktor agencije Bruketa&Žinić&Grey.

"Šest let smo pripravljali ta projekt, delali, kar pred nami ni še nihče, in penino lansirali sredi pandemije, ko se nismo mogli udeležiti vinskih sejmov ali obiskati kupcev v tujini, kar bi bil drugače glavni način promocije. Zato je ta uspeh toliko večji. Penina prejema izvrstne ocene, tisto, kar na kupce naredi še posebnejši vtis, pa je izkušnja degustacije v temi", je razkrila Andreja Novak, vodja marketinga Radgonskih goric.

"Cannes Lions" je največji mednarodni festival kreativnosti v tržnih komunikacijah, s preko 29 tisoč prijavami samo v letošnjem letu, medtem ko nagrada kanski lev velja za najprestižnejšo v tej panogi.



Več v Gospodarstvo