Ljutomerskim strelcem uspel preboj v 1. A državno ligo

Skozi celotno sezono so dokazovali svojo vrhunsko formo, v nedeljo, 13. junija, pa so dokončno potrdili svoje 1. mesto v 1. B ligi.

Prlekija-on.net, sreda, 23. junij 2021 ob 15:31
Strelci Strelskega društva

Strelci Strelskega društva

Letošnja sezona je bila za strelce predvsem stresna, saj so se morali soočiti z zamikom sezone, odpovedjo tekmovanj in prepovedjo treningov zaradi epidemije koronavirusa. Tudi s strani same izvedbe tekmovanj je bilo potrebnih veliko sprememb, saj je bilo potrebno upoštevati ukrepe NIJZ-ja. Strelska zveza je tako prilagodila tekmovalni sistem in iz turnirskega sistema tekmovanj prešla na sistem prvoligaških dvobojev. Tekmovanja tako niso potekala na enem strelišču, temveč na več streliščih po Sloveniji.

Ljutomerski strelci pa so dokazali, da se tudi s pomanjkanjem treningov in v nepredvidljivih razmerah da doseči vrhunski rezultat. Uspel jim je namreč preboj iz 1. B državne lige v streljanju z zračno puško v 1. A državno ligo. Skozi celotno sezono so dokazovali svojo vrhunsko formo, v nedeljo, 13. junija, pa so dokončno potrdili svoje 1. mesto v 1. B ligi. S tem so si za naslednjo sezono pridobili mesto v najvišjem rangu tekmovanja na državnem nivoju, v 1. A državni ligi.

Tekmovanje je potekalo na ljutomerskem strelišču, kjer je domača ekipa v sestavi Bianka Vogrinčič, Sandra Kaučič in Jan Nagy v dvoboju premagala gostujočo ekipo SD 1956 Trbovlje s 5 proti 1. Ekipno so si pristreljali 1805,5 krogov, posamično pa so dosegli naslednje rezultate: Bianka Vogrinčič 595,1 krog, Sandra Kaučič 609,5 kroga in Jan Nagy 600,9 kroga.

Ekipi SD Mesta Ljutomer čestitamo za izjemen dosežek in želimo veliko uspehov v naslednji sezoni.



Več v Šport