Literarni popoldan s predstavitvijo pesniške zbirke

Tudi pri Mali Nedelji smo pogrešali kulturne popoldneve, kulturne urice...

Prlekija-on.net, četrtek, 24. junij 2021 ob 12:05
Literarni popoldan pri Mali Nedelji

Literarni popoldan pri Mali Nedelji

Kulturniki Kulturnega društva Anton Krempl tudi letos praznujemo. Letošnje leto bomo posvetili 150. obletnici čitalnice pri Mali Nedelji, katere ustanovitelj je bil Anton Božič, rojen v Radoslavcih.

V letu 2021 praznujemo tudi 45 let delovanja društva. Skozi leto nameravamo izvesti več prireditev in ena izmed teh je bil nedeljski popoldan v senci mogočnih topolov ob Kremplovem spomeniku. Na hribčku ob malonedeljski cerkvi se nas je zbralo veliko ljubiteljev slovenske besede, lepih misli, ubranih melodij in domače frajtonarice. Vsi smo pogrešali kulturo, kulturna doživetja, druženja ob vezani in nevezani slovenski besedi.

Rahel vetrc in krasen razgled po Prlekiji sta nam dala vedeti, da živimo v neokrnjeni naravi.

Na hribček ob Kremplov spomenik nas je povabila Jelka Vrbnjak, naša članica, avtorica kar lepega števila knjig, poezije in proze.

Pogovor z našo Jelko in predstavitev njene nove pesniške zbirke je vodila Sara Munda, vodja literarne sekcije. Predstavili sta nam poezijo iz zbirke »KONTRASTJE V JESENI«. Člani literarne sekcije pa so prebirali njene pesmi.

Skozi poezijo smo spoznali Jelkin odnos do narave, do aktualnih vprašanj, do kulture bivanja in življenja nasploh. Ne zdi se ji prav, da izumirajo domačije tudi na podeželju, da starejši ostajajo sami in da medgeneracijske družine izginevajo. Svoj kritični pogled izraža dokaj kritično, a tudi hudomušno.

Za glasbeni vložek so poskrbeli mlada muzikanta Julija in Ben Maj Gašparič ter Vlado Špindler. Zapeli so Jelkine pesmi, ki so uglasbene.

Po dolgem času smo doživeli lep literarno-glasbeni popoldan.



Več v Kultura in izobraževanje