Ekipa TOP-GUN in reprezentanca Slovenije dosegli odlične rezultate na SP in EP v pikadu

Svetovno in Evropsko prvenstvo v pikadu v Španiji

Prlekija-on.net, sreda, 1. junij 2011 ob 10:17
Ekipa

Ekipa

V Španiji, bolj točno v Benidormu se je od 21. do 28. 5. 2011 odvijalo Svetovno in Evropsko prvenstvo v pikadu. Na prvenstvu je sodelovala tudi Slovenija in seveda tudi ekipa iz Grlave TOP- GUN. To je bilo že naše 15. prvenstvo za povrstjo, na katerega smo se redno uvrščali in tudi ponosno zastopali naš Lotmerk in Slovenijo.

Ekipe ŠD STRELEC Grlava, ki nastopajo pod imenom TOP-GUN so že pravi sinonim dobrih rezultatov, odličnih igralcev in  enkratnih športnikov. Naši igralci niso samo dobri igralci v ekipi, so tudi reprezentanti in tvorci izrednih uspehov slovenske reprezentance.

Na Evro cupu so letos nastopali naslednji igralci - kap. 1 ekipe Gorjak Andrej, kap. 2 ekipe Marinič Darko, igralci -  Kunčič Drago, Leopold Slanič, Mertük Leon, Kirali Ludvik, Slana Danijel, Kostrevc Branko, Čeh Mirko, Kirali Peter in predsednik Jože Grantaša.

Zaradi službenih obveznosti ni nastopila ženska ekipa TOP GUN, ki si je nastop zagotovila na lanskem prvenstvu s sedmim mestom in letos z drugim na državnem prvenstvu.

Kljub odsotnosti nekaterih igralcev je ekipa TOP-GUN v ekipnem delu EVRO CUPA v disciplini 501 SO, s kap. Darkom Mariničem zasedla odlično 5. mesto.

Ne morem pa še mimo uspeha SLOVENSKE moške reprezentance, ki je kljub nerazumljivim odpovedim dveh odičnih igralcev in nosilcev igre v pomlajeni sestavi in le z dvema res izkušenima igralcema dosegla vrhunski rezultat, to je tretje mesto v evropi in nadaljuje s konstantnimi uvrstitvami, saj na zadnjih treh Evropskih in enem Svetovnem prvenstvu ni nikoli bila slabša kot tretja.

Najboljši igralec reprezentance je bil kot se spodobi za kapetana Gorjak Andrej, ki je s svojimi odličnimi igrami vlival samozavest ostalim mlajšim in veliko manj izkušenim igralcem, ki so mu sledili in igrali po svojih najboljših sposobnostih. Andrej je do zagotovitve tretjega mesta izgubil le eno tekmo od 18 odigranih. Seveda pa sam ne bi mogel, če ne bi imel pomoči predvsem od veterana Vavtar Jožeta in mlajših Kopše Sašo, Sebastijan Zadravec in Penko Gregor.

Pri ženskih reprezentancah pa je odlično sedmo mesto zasedla Slovenija, ki je za vstop v četrtfinale izgubila s Hrvaško in pozneje osvojila 7. mesto.

Utrinke s svetovnega prvenstva in Evro cupa zapisal in sestavil predsednik ŠD STRELEC Grlava ekipe TOP- GUN Jože Grantaša.


Več v Šport

Slovenska bakla v Ljutomeru

Slovenska bakla že ta teden v Prlekiji

ponedeljek, 15. april 2024 ob 16:15
Meteorplast ŠIC bar U15

Meteorplast ŠIC bar U15 državni podprvak

ponedeljek, 8. april 2024 ob 09:29