V prometni nesreči umrl 25-letni voznik

Ko je pripeljal do desnega preglednega ovinka je zapeljal v levo, preko neprekinjene ločilne črte ter trčil v tovorno vozilo.

Prlekija-on.net, sobota, 10. julij 2021 ob 11:14
Prometna nesreča

Prometna nesreča

V petek, okoli 17. ure se je izven naselja Slovenska Bistrica zgodila prometna nesreča v kateri je ena oseba umrla. 25-letni voznik osebnega avtomobila je vozil iz smeri Ptuja v smeri Slovenske Bistrice. Ko je pripeljal do desnega preglednega ovinka je zapeljal v levo, preko neprekinjene ločilne črte. Posledica tega je bila, da je s sprednjim delom vozila čelno trčil v sprednji levi vogal tovornega vozila s priklopnikom, ki ga je iz nasprotne smeri vozil 47-letni voznik.

Voznik tovornega vozila se je pred trčenjem umikal v desno, zato je s sprednjim desnim delom tovornega vozila trčil v zaščitno varnostno ograjo. V času prometne nesreče je za tovornim vozilom pripeljal 49-letni voznik osebnega avtomobila, ki pa ni vozil na takšni varnostni razdalji, da bi lahko zmanjšal hitrost ali ustavil, zaradi tega je s sprednjim delom vozila trčil v zadnji desni del priklopnika.

Zaradi hudih telesnih poškodb je 25-letni voznik osebnega avtomobila kasneje v UKC Maribor umrl.



Več v Črna kronika