V trčenju umrla 22-letna sopotnica v vozilu

Vozilo je najprej trčilo v prometni znak, nato se je zarilo v zemljo, zaradi česar je avto dvignilo v zrak ter ga obrnilo tako, da je po nekaj metrih s streho vozila trčilo v deblo večjega drevesa. Voznik je bil lažje poškodovan, sopotnica pa je žal umrla.

Prlekija-on.net, nedelja, 11. julij 2021 ob 11:18
Prometna nesreča

Prometna nesreča

Policisti operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor, so v minulih 24-ih urah, v času od 10.7.2021 od 6.00, do 11.7.2021 do 6.00 ure, sprejeli na interventni tel. številki 113, skupno 325 klicev, med katerimi je bilo 98 interventnih in so zahtevali napotitev najmanj ene policijske patrulje na kraj dogodka.

Obravnavali so 13 novih zadev s področja kriminalitete, od tega je bilo storjenih največ manjših tatvin in poškodovanj tuje stvari.

Nadalje je bilo obravnavanih skupno 15 prometnih nesreč, od tega pet nesreč s telesnimi poškodbami, v katerih je ena oseba umrla, ena oseba je zadobila hujše telesne poškodbe še sedem udeležencev je bilo lažje telesno poškodovanih, deset prometnih nesreč pa se je končalo z materialno škodo.

Prometna nesreča

Ponoči prišlo do prometne nesreče, kjer je ena oseba umrla


Prometna nesreča s smrtnim izidom se je zgodila v zgodnjih jutranjih urah, v njej pa sta bila udeležena 29-letni voznik osebnega avtomobila znamke Audi in njegova sopotnica, ki sta se peljala po cesti na območju Svete Trojice v Slovenskih goricah.

Na delu ceste, kjer poteka cesta v levem nepreglednem ovinku po klancu navzdol, voznik hitrosti vozila in svoj način vožnje ni prilagodil tehničnim in drugim lastnostim ceste ter svojim sposobnostim, česar posledica je bila, da je z vozilom zapeljal desno izven vozišča na travnato površino, kjer je s sprednjim levim delom trčil v prometni znak z betonskim temeljem, z desnim delom vozila pa oplazil deblo drevesa. Nato se je vozilo s sprednjim delom zarilo v zemljo, zaradi česar je avto dvignilo v zrak ter ga obrnilo tako, da je po nekaj metrih s streho vozila trčilo v deblo večjega drevesa, nato pa obstalo na kolesih v gozdu.

Voznik je v nesreči zadobil lahke telesne poškodbe, njegova 22-letna sopotnica pa je poškodbam na kraju nesreče podlegla.

Nesreče v cestnem prometu 11.07.2021 1:12 SV. TROJICA V SLOV. GORICAH Ob 1.12 se je v naselju Zgornje Verjane, občina...

Objavil/a PGD Gornja Radgona dne Sobota, 10. julij 2021


Več v Črna kronika