Radensko noč zaključili z odličnima skupinama Koala Voice in Joker Out

Veliki finale celega Rekreakcijskega tedna in Radenske noči s Koala Voice in Joker Out.

Prlekija-on.net, nedelja, 11. julij 2021 ob 20:45
Radenska noč 2021

Radenska noč 2021

Dvodnevni koncertni del Radenske noči 2021 so v soboto zaključili z dvema mladima, a vseeno izkušenima bendoma na slovenski glasbeni sceni, Koala Voice in Joker Out.

Na koncertu so se zbavali številni obiskovalci, tako mladi, kot tudi tisti malo starejši.

Foto: Špela Jambriško

Koala Voice, četverec iz Zasavja, ki ustvarja vesel, brezskrben disco punk, prepojen z nalezljivimi rifi in melodijami, je že nekaj časa aktiven v klubih ter festivalih po Sloveniji in Evropi. Od začetka delovanja leta 2010 do leta 2020, so izdali tri studijske albume in enega akustičnega. Prvi singel Vertigo, ki napoveduje četrti studijski album, je bil izdan v oktobru leta 2020, drugi Vukovi pa februarja 2021.

Skupina je postala glas generacije in ga je odločena tudi uporabiti. To potrjuje tudi dejstvo, da je bila njihova pesem Ker tu je vse tako lepo najpogosteje predvajana skladba leta 2019 na slovenskem nacionalnem radiu Val 202, zanjo pa so dobili tudi nagrado Zlata piščal za komad leta 2019, marca 2021 pa so zanj nominirani na Adria Muzzik Video Awards 2020 kot najboljši indie video.

Koala Voice so Manca Trampuš na kitari in vokalu, Domen Don Holc na kitari, Tilen Prašnikar na basu in Miha Prašnikar na bobnih.

Kdo pravi, da sodobni rock n' roll bendi več ne premikajo množic? Ljubljanska peterica Joker Out že nekaj časa opozarja nase z inovativno in udarno glasbo ter estetsko prefinjenimi videospoti.

Po letih kaljenja, nase so prvič opozorili leta 2017 z zmago na Špil ligi v Kinu Šiška ter skladbama 'Kot srce, ki kri poganja' in 'Omamljeno telo', so se konec leta 2019 povezali s glasbenim producentom Žaretom Pakom in video producentom Markom Pircem. Prvi rezultat tega sodelovanja je hit 'Gola', ki je osvojil tako občinstvo Vala 202 (Popevka tedna, Jutranji koncert pri Andreju Karoliju) kot komercialnih radijev (omenimo le nastope na Radiu Antena in Radiu 1), predvsem pa je tako geografsko kot starostno še razširil njihovo vseslovensko občinstvo. Na krilih prve radijske uspešnice so, pomladi leta 2020, izdali singel 'Vem da greš', ki je s svojo epsko zgodbo in avdiovizualno podobo presegel območje videospota in vstopil v področje filmske ekstravagance. Uspeh komada, ki je tudi napovedal izid dolgometražnega prvenca 'Umazane misli', jim je, poleg popevke tedna, priboril legendarni nastop na strehi Radia Slovenija, ki je še dodatno legitimiziral njihovo mesto med nosilci novega vala Slovenske glasbe.

Velika medijska prezenca pa nikakor ne omejuje njihove prisotnosti in priljubljenosti na terenu. Vsako leto, širom Slovenije, nastopajo in se udejstvujejo na vedno večjih koncertnih odrih, pod katerimi se zbira vedno večja množica, ki glasno prepeva njihove komade in iskreno uživa v energični izvedbi le-teh. Redkokatero prizorišče še ni odmevalo njihove glasbe, najbolj omembe vredna so: Cvetličarna, Arena Stožice, Kongresni trg, trg Leona Štuklja in Taverna Koper. Nastopajo poleg največjih slovenskih in balkanskih izvajalcev (Big foot mama, Siddharta, Hamo & Tribute 2 Love, S.A.R.S itn.), katerih spoštovanje so s svojo uigranostjo in pristnostjo že osvojili. Največji dosedanji podvig zasedbe je dvakrat razprodani koncert za predstavitev prvega albuma v Cvetličarni.



Več v Družabno