Janez Vencelj podžupan Občine Ljutomer

Županja se je odločila za enega podžupana

Dejan Razlag, četrtek, 2. junij 2011 ob 17:2210
Janez Vencelj

Janez Vencelj

Na včerajšnji 6. redni seji Občinskega sveta Občine Ljutomer, je županja mag. Olga Karba sporočila, da se je po temeljitem premisleku odločila za enega podžupana, kateremu lahko najbolj zaupa in na katerega lahko prenese nekatera pooblastila. Podžupan je tako postal Janez Vencelj, ki prihaja iz vrst Stranke mladih - zeleni Evrope.

Janez je na lanskih lokalnih volitvah v občini Ljutomer kandidiral za župana na listi stranke Stranka mladih - zeleni Evrope. V prvem krogu je zbral 221 glasov oz. 4,07 % vseh glasov, v drugem krogu pa podprl sedanjo županjo.

Rodil se je leta 1958. Je mož, oče in dedek. Po končani osnovni šoli je nadaljeval šolanje in se izšolal za elektromehanika. Vojaški rok je služil v letih 1977/78 v Črni gori in Bosni. Po odsluženju vojaškega roka je opravil prekvalifikacijo in postal miličnik. Kot miličnik se je v začetku leta 1979 zaposlil na takratni Postaji milice v Ljutomeru, kjer je bil miličnik, vodnik službenega psa, pomočnik vodje varnostnega okoliša, vodja varnostnega okoliša in po osamosvojitvi Slovenije opravljal dela v lokalni kriminalistični skupini ter bil vodja policijskega okoliša in vodja izmene na mejnem prehodu.

Leta 2003 je diplomiral na Fakulteti za policijsko-varnostne vede in si pridobil naziv »diplomiran varstvoslovec«. Od leta 2004 je bil zaposlen na Policijski upravi Murska Sobota, Operativno komunikacijski center kot policijski inšpektor. Letos se je upokojil. Kot pripadnik PEM-a (posebna enota milice) je 1. decembra 1989 sodeloval pri preprečitvi takratnega tako imenovanega »mitinga resnice« v Ljubljani (deloval na cesti Zagreb – Ljubljana v Krakovskem gozdu v Krškem z namenom preprečitve prihoda mitingašev z avtobusi v Ljubljano) in leta 1991 tudi aktivno sodeloval v bojih za osamosvojitev Slovenije na območju Pomurja. Od lokalnih volitev leta 2006 je tudi svetnik Občinskega sveta Občine Ljutomer, med drugim pa je tudi predsednik Krajevne skupnosti Stara Cesta.


Več v Politika