Zajelo nas je neurje, zaradi udara strele zagorelo na gospodarskem poslopju

Po zadnjih podatkih je toča oz. sodra padala na območju Gornje Radgone in Lendave, v Slaptincih pa je strela udarila v gospodarsko poslopje.

Prlekija-on.net, sreda, 14. julij 2021 ob 11:12
Strela je udarila v gospodarski objekt

Strela je udarila v gospodarski objekt

V sredo zjutraj je severovzhod zajelo neurje, ponekod je padala tudi toča. Pestro vremensko dogajanje je po celotni državi bilo že od torka popoldan, ko so se številna neurja pojavljala predvsem ob morju in v notranjosti države, v sredo zjutraj pa so zajele tudi naše kraje. Po zadnjih podatkih je toča oz. sodra padala na območju Gornje Radgone in Lendave, medtem ko smo v Ljutomeru zaenkrat imeli samo rahel dež.

Uprava RS za zaščito in reševanje poroča, da je ob 8.38 v kraju Slaptinci, občina Sveti Jurij ob Ščavnici, zaradi strele nastal manjši požar na gospodarskem poslopju. Posredovali so gasilci PGD Slaptinci in Sveti Jurij ob Ščavnici. Ob 7.42 pa je v Benediškem Vrhu, Občina Benedikt, zaradi močnejšega sunka vetra delno odkrilo gospodarski objekt za spravilo sena. Gasilci PGD Benedikt so na kraju s pomočjo lestev namestili manjkajoče strešnike. Ob 10.31 se je v Malem Brebrovniku v občini Ormož na cestišče podrlo drevo. Gasilci PGD Ivanjkovci so s pomočjo krajana drevo razžagali in odstranili ter počistili cestišče.

Na vzhodu so nekoliko oslabljene nevihte možne šele v jutranjem času

Možna krajevna neurja z močnimi nalivi in sunki vetra


Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso), bo čez dan dokaj sončno z nekaj kopaste oblačnosti, predvsem v hribovitem svetu zahodne Slovenije lahko nastane kakšna ploha ali nevihta. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28, na severozahodu okoli 20 °C.

V četrtek bo delno jasno z občasno spremenljivo oblačnostjo. Predvsem na zahodu bodo nastale posamezne kratkotrajne plohe ali nevihte. Jutranje temperature bodo od 13 do 18, najvišje dnevne od 22 do 28 °C.

V petek in soboto bo deloma jasno z občasno povečano oblačnostjo. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte.

Toča
Sodra na območju Gornje Radgone
Objavil/a Dražen Zečič dne Torek, 13. julij 2021

Danes zjutraj je preko Haloz, Podravja in Slovenskih goric proti Gornji Radgoni potovala nevihta. Na območju Ljutomera je zaenkrat samo deževalo. Kako je (bilo) pri vas Vir: Arso

Objavil/a Prlekija-on.net dne Sreda, 14. julij 2021
Objavil/a Tanja Alisa dne Torek, 13. julij 2021

Pogled na jutranje supercelične nevihte nad severovzhodno Slovenijo. Nevihte v centru celice krajevno spremljajo...

Objavil/a Neurje.si dne Torek, 13. julij 2021

Wow! Klavdija Kristijan nam je iz Radencev poslala fotografijo jutranje supercelične nevihte, ki je nad Radgono z okolico in zahodnim robom Goričkega postregla z neurjem s točo.

Objavil/a Neurje.si dne Sreda, 14. julij 2021

Pogled na supercelično nevihto, ki je iz smeri Posavja in Haloz dosegla Podravje in se pravkar pomika zahodno od Ptuja v...

Objavil/a Neurje.si dne Torek, 13. julij 2021
Toča
Sodra na območju Kopra


Več v Narava