Nudenje prevoza, delo na črno?

Spletna stran prevoz.org začasno ne deluje

Prlekija-on.net, petek, 3. junij 2011 ob 06:424
Obvestilo na spletni strani

Obvestilo na spletni strani

Na spletni strani prevoz.org so si predvsem študentje lahko pomagali in si za relativno nizko ceno priskrbeli vožnjo od doma do kraja študija ali kam drugam. Stvar deluje vzajemno. Zadovoljni so tako tisti, ki prevoze omogočijo, kot tisti, ki jih uporabljajo, je v svojem čllanku včeraj poročal ljubljanski Radio Študent. A kot se je izkazalo, naj bi bil tovrstni način organiziranja prevozov nezakonit.

Na to kaže primer inšpektorja, ki se je predstavljal kot študent, nato pa je ob plačilu oglobil voznika. Na tržnem inšpektoratu so za Radio Študent dejali, da je ponudnik kršil zakon o delu na črno, težava pa je predvsem v tem, da se je prevoz oglaševal na spletni strani.

Na spletni strani prevoz.org so ob tem zapisali: "Storitev Prevoz.org je namenjena medsebojni pomoči študentov in drugih, ki iščejo alternativo javnemu prevozu. Ker ne želimo, da podobno izkušnjo doživi še kdo, smo storitev do razjasnitve vseh okoliščin začasno onemogočili. Za morebitne dodatne informacije, kako si pristojna ministrstva in inšpektorati predstavljajo, da boste lahko še kdaj s seboj peljali kakšnega štoparja ali se kako drugače dogovorili za skupno uporabo avtomobila, se prosim obrnite na:

- Ministrstvo za promet - (01) 478 80 00
- Ministrstvo za gospodarstvo - (01) 400 33 11
- Ministrstvo za okolje in prostor - (01) 478 7400
- Ministrstvo za javno upravo - (01) 478 8330"

Projekt Prevoz.org je na spletu dosegljiv od leta 2004, lani pa so uvedli tudi možnosti prevozov na tuje.

Stran je ponovno dosegljiva
V petek so na tržnem in na prometnem inšpektoratu zatrdili, da primera, ko naj bi inšpektor oglobil voznico, niso obravnavali. Stran je tako spet dosegljiva.


Več v Slovenija