Mladi pričeli z novim projektom, ki so ga poimenovali Varaški kino na prostem

Covid situacija in razmere v svetu so postavile na glavo tudi glasbeno sceno. Mladi iz Turnišča so zato simbolno izbrali prav poseben dokumentarni film o razvoju in začetku slovenske heavy metal glasbe Železne stopinje.

Prlekija-on.net, sobota, 17. julij 2021 ob 11:40
Varaški kino na prostem

Varaški kino na prostem

Klub mladih Turnišče je začel z novim projektom, ki so ga poimenovali Varaški kino na prostem. Covid situacija in razmere v svetu so postavile na glavo tudi glasbeno sceno. Mladi iz Turnišča so zato simbolno izbrali prav poseben dokumentarni film o razvoju in začetku slovenske heavy metal glasbe Železne stopinje.

Film je poklon trdoživim predstavnikom in vsem pripadnikom težkometalne glasbe, ki je v sedemdesetih in osemdesetih letih prejšnjega stoletja pustila neizbrisen pečat na slovenski glasbeni sceni.

Predvajanja, ki je v večernih urah potekalo na gümlu Polanščekove domačije v Turnišču, sta se udeležila tudi avtor filma Denis Brnčič, art direktor filma Ognjen Zeljić in Jernej Vene iz filma. Po predvajanju, ki je bilo nekaj minut krajše od dveh ur, so se gosti premaknili iz gümla v štalo, kjer je tema pogovora v večji meri nanesla na plan kako vzpostaviti glasbeno, koncertno dogajanje nazaj, kot je bilo pred izrednimi razmerami.



Več v Glasba in film