V prometni nesreči reševalnega vozila umrl 85-letni potnik

24-letni voznik reševalnega vozila je v nepreglednem ovinku izgubil oblast nad vozilom in pričel drseti na nasprotno smerno vozišče, kjer je čelno trčil v osebni avtomobil, katerega je nasproti pripeljal 26-letni voznik.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 19. julij 2021 ob 08:35
V nesreči je bilo udeleženo reševalno vozilo

V nesreči je bilo udeleženo reševalno vozilo

V nedeljo, 18. julija, ob 22.13 se je na regionalni cesti Sele Vrhe, v občini Slovenj Gradec, zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla, sporoča Generalna policijska uprava.

24-letni voznik reševalnega vozila je vozil po regionalni cesti iz smeri Slovenj Gradca proti Kotljam. Ko je pripeljal do nepreglednega desnega ovinka, je izgubil oblast nad vozilom in pričel drseti na nasprotno smerno vozišče, kjer je čelno trčil v osebni avtomobil, katerega je nasproti pripeljal 26-letni voznik. V prometni nesreči se je kot sopotnik na posteljnem delu v oskrbovalnem prostoru reševalnega vozila hudo poškodoval 85-letni potnik in zaradi poškodb na kraju nesreče umrl.

V oskrbovalnem prostoru reševalnega vozila sta bila tudi 21-letni reševalec in 75-letni potnik, ki sta bila lahko telesno poškodovana. Prav tako je bil lahko poškodovan voznik reševalnega vozila, voznik osebnega avtomobila pa je zadobil hude telesne poškodbe.

Policisti Postaje prometne policije Celje okoliščine prometne nesreče še preiskujejo.



Več v Črna kronika