Grossmannov festival se je v Ormožu zaključil, sedaj se seli v Ljutomer

Festival se sedaj seli v Ljutomer, kjer bo slavnostna otvoritev ljutomerskega dela festivala torek, ob 20. uri na Glavnem trgu.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 19. julij 2021 ob 22:08
17. Grossmannov festival v Ormožu

17. Grossmannov festival v Ormožu

V petek je 17. Grossmannov festival najprej zavzel Ormož, kjer je potekal vse do nedelje. Svečana otvoritev je bila pred ormoško Grajsko pristavo, kjer je s prisotnostjo obiskovalce počastil tudi častni gost, ameriški režiser Gary Sherman, ki je napovedal svojo kultno kanibalsko klasiko Linija smrti, proglašeno za eno od desetih najpomembnejših britanskih grozljivk 20. stoletja. V Grajskem kinu je nato izvedel tudi prav posebno predavanje - Master Class o osupljivih posebnih učinkih v filmu Poltergeist III.

V soboto in nedeljo so si nato obiskovalci lahko v Ormožu ogledali Začarani kino, filme izven tekmovalnega programa, retrospektivo: Gary Sherman, retrospektivo: William Lustig, retrospektivo: Južnokorejska grozljivka, filme v kategorijah Hudi maček in Hrupni maček ter prvi blok filmov Melies d'argent, v spremljevalnem programu pa so lahko na subkulturni tržnici kupili nove in rabljene nosilce zvoka in slike, knjige, stripe ter široko paleto unikatnih izdelkov.

S prisotnostjo je obiskovalce počastil tudi častni gost, ameriški režiser Gary Sherman

V Ormožu se je pričel 17. Grossmannov festival


Festival se sedaj seli v Ljutomer, kjer bo slavnostna otvoritev ljutomerskega dela festivala torek, ob 20. uri na Glavnem trgu, s predstavitvijo tekmovalnih vin in vinarjev na simbolični vinski cesti.

Ob 20.30 uri bo Sanja Struna, koordinatorka za filmske dogodke Veleposlaništva Republike Koreje na Dunaju, obiskovalce uvedla v svet južnokorejske grozljive kinematografije. Ob 21. uri bo sledila projekcija nadnaravne grozljivke Ječanje režiserja Hong-jina Naja, ki vas bo popeljala v odročno vasico, kjer se začnejo dogajati srhljivi umori.

Že ob 19. uri bo v Domu kulture na ogled estonska črna komedija Krat režiserja Rasmusa Merivooja, nadvse izviren spoj mladinskega filma in grozljivke.

V atriju Mestne hiše bodo ob 21. uri na ogled kratki filmi iz tekmovalnega programa Slakov hudi maček, ob 22.45 pa kratki filmi iz sekcije Na fantastični strani Alp. Ob 23.15 uri bo čas za glasbeni dokumentarec Odpotovanje režiserke Petre Seliškar, posvečen kralju slovenskih kantavtorjev Tomažu Pengovu.

Foto: Špela Jambriško



Več v Družabno