V prometni nesreči umrl 51-letni voznik tovornega vozila

51-letni slovenski voznik tovornega vozila, ki je vozil po avtocesti po desnem prometnem pasu, je silovito trčil v tovorno vozilo s priklopnikom, ki je stalo v koloni. Zaradi posledic je na kraju nesreče umrl.

Prlekija-on.net, četrtek, 22. julij 2021 ob 14:12
Objavil/a Promet.si dne Četrtek, 22. julij 2021

Prometna nesreča

V četrtek, 22. julija, ob 9.22 sta na štajerski avtocesti trčili dve tovorni in kombinirano vozilo. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraja dogodka, s tehničnim posegom izvlekli kombinirano vozilo izpod prikolice tovornega vozila, nudili pomoč pogrebni službi in očistili cestišče. Reševalci NMP so poškodovani osebi nudili prvo pomoč, vendar je zaradi poškodb preminula na kraju dogodka. Obveščene so bile pristojne službe.

S PU Celje so spoorčili, da se je na avtocesti A1, izven naselja Ljubečna zgodila prometna nesreča, v kateri je bil udeležen 51-letni voznik tovornega vozila, 40-letni voznik tovornega vozila s priklopnikom in 25-letni voznik tovornega vozila.

"51-letni slovenski voznik tovornega vozila, ki je vozil po avtocesti iz smeri Celja proti Dramljam po desnem prometnem pasu, je silovito trčil v tovorno vozilo s priklopnikom, ki je stalo v koloni. Zaradi posledic silovitega trčenja je 51-letni slovenski voznik na kraju nesreče umrl. Po trčenju je tovorno vozilo s priklopnikom, v katerega je trčil 51-letni voznik, trčilo še v tovorno vozilo pred seboj, ki je prav tako stalo v koloni. Druga dva udeležena voznika, državljana Bosne in Hercegovine v prometni nesreči nista bila poškodovana", so sporočili s PU Celje.

Zaradi ogleda kraja prometne nesreče in odstranjevanja posledic prometne nesreče je bila avtocesta do 12.00 ure v celoti zaprta, obvoz je potekal po vzporedni regionalni cesti. Promet v smeri Maribora poteka po prehitevalnem pasu.

To je letos že štirinajsta smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje, četrta na avtocesti in tretja na istem odseku.

ŠTAJERSKA AVTOCESTA Med priključkoma Celje vzhod in Dramlje proti Mariboru so odprli prehitevalni pas. Ostaja daljši...

Objavil/a Promet.si dne Četrtek, 22. julij 2021


Več v Črna kronika