Tovornjakar krepko pod vplivom alkohola na avtocesti trčil v odbojno ograjo

Preizkus alkoholiziranosti je pri vozniku pokazal 1,23 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Po zakonu poklicni voznik pred in med vožnjo ne sme uživati alkoholnih pijač.

Prlekija-on.net, torek, 27. julij 2021 ob 09:25
Voznik je bil pod vplivom alkohola (simbolična fotografija)

Voznik je bil pod vplivom alkohola (simbolična fotografija)

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali pet prometnih nesreč, štiri kazniva dejanja, tri kršitve javnega reda in miru ter pet primerov povoženja divjadi.

Ob 13.30 je v Črešnjevcih, zaradi neprilagojene hitrosti padel voznik mopeda. Pri padcu se je lahko telesno poškodoval. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je vozil moped pod vplivom alkohola. Ob 14.30 je voznik skupine vozil, sestavljene iz vlečnega vozila s polpriklopnikom, na avtocesti v bližini izvoza Gančani zapeljal desno in trčil v odbojno ograjo. Preizkus alkoholiziranosti je pri vozniku pokazal 1,23 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Po zakonu poklicni voznik pred in med vožnjo ne sme uživati alkoholnih pijač.

Na področju kriminalitete so obravnavali neomogočanje stika z otrokom, vlom v poslovni prostor, od koder so bili odtujeni radiatorji za ogrevanje komplet s cevmi in vsa električna napeljava. Poleg tega so obravnavali še goljufijo v gostinskem lokalu in grožnjo po spletnih omrežjih.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat na javnem kraju in enkrat v zasebnih prostorih. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju PP Ljutomer.



Več v Črna kronika