Na Polenšaku je potekal 58. Praznik žetve z razstavo kruha in pogač

Turistično društvo Polenšak je letos pripravilo tradicionalni 58. Praznik žetve z razstavo kruha in pogač s prirejenim a bogatim programom.

Ivan Trunk, nedelja, 8. avgust 2021 ob 11:47
58. Praznik žetve z razstavo kruha in pogač

58. Praznik žetve z razstavo kruha in pogač

Turistično društvo Polenšak je letos pripravilo tradicionalni 58. Praznik žetve z razstavo kruha in pogač, ki je potekal v nedeljo, 18. julija, v šotoru pred turističnim domom na Polenšaku. Letos je ta praznik potekal v nekoliko prirejenem programu zaradi pandemije koronavirusa in slabega vremena.

Turistično društvo Polenšak je s prireditvijo pričelo že ob 9. uri s peko in prodajo Polenskih gibanic, potem so odprli razstavo čipk, ki jih je pripravila njihova sekcija klekljaric TD Polenšak in pa razstavo starodobnih vozil, katerega je pripravilo Društvo Oltaimer Polenšak.

Od 11. do 13. ure so pripravili otroške animacije, katerih se je udeležilo veliko otrok in so jim animatorke predstavile različne igre in barvanje obraza.

Od 13. ure dalje se je pričel kulturni program, najprej sta nastopili mladi pevki Amadeja Dvoršak in Ela Rihtar, potem sta na harmoniki zaigrala nekaj melodij mlada harmonikaša Doris in Jan. Po otroških nastopih so kulturni program nadaljevali pevci Pevskega zbora Magnificat, nastopile so predice TD Polenšak in zaplesali so člani folklorne skupine Kulturnega društva Podgorci.

Zaradi slabega vremena, dežja, blata na njivi in mokre pšenice letos niso mogli prikazati žetve s srpi, žetve s snopvezalko, mlatve s cepmi, mlatve s "treš" mašinom, mlatve z mlatilnico in vejanje pšenice. Na letošnji prireditvi so nastopili samo klepači srpov in žanjice, ki so ob spremljavi njihovega harmonikaša Viktorja Munda zapele nekaj pesmi.

Letošnje prireditve so se udeležili trije župani in sicer domači dornavski župan Janko Merc, Alojz Kaučič župan občine Juršinci in Danijel Vrbnjak župan občine Ormož. Vsi trije župani so pozdravili in nagovorili zbrane na prireditvi potem pa so odprli letošnjo razstavo kruha, pogač in čipk. Nato se je nadaljevala tista prava domača veselica, kjer sta nastopila domač ansambel Šarmerji in tamburaška skupina Septima.

Letošnjega Praznika žetve z razstavo kruha in pogač se je udeležilo veliko ljudi, kateri so željni zabave in druženja, precej gostov pa je prišlo po njihovo gibanico, saj so spekli in prodali čez 650 Polenskih gibanic.



Več v Družabno