Zdravstvenega letovanja v Baški se je letos udeležilo 70 otrok iz UE Ljutomer

Izmena letošnjega zdravstvenega in humanitarnega letovanja v Baški 2021 iz UE Ljutomer se je vrnila domov 10. avgusta.

Prlekija-on.net, torek, 17. avgust 2021 ob 09:36
Letovanje v Baški

Letovanje v Baški

Izmena letošnjega zdravstvenega in humanitarnega letovanja v Baški 2021 iz UE Ljutomer se je vrnila domov 10.08.2021. Zdravstvenega letovanja se je letos udeležilo 70 otrok.

Za njih je skrbelo 6 voditeljev, vodja izmene Bojana Gošnjak, pomočnica vodje izmene Anita Ketiš, zdravnica dr. Sandra Prelog, zdravstveni tehnik Barbara Gošnjak. Celotna ekipa je za otroke skrbela od 31.07. do 10.08.2021 ter uspešno in profesionalno opravila svoje delo.

Prvi dan prihoda v Baško v poznih popoldanskih urah so zaradi dolge vožnje izvedli večerno kopanje, saj so si otroci zelo želeli morja. Nekateri otroci so se naučili plavanja in izgubili strah pred morsko vodo, se potapljali in iskali školjke, skakali iz skakalnice, se vozili s pedolini, otroci so uživali na spustu po toboganih, igrali na vodnih igralih, igrali odbojko na mivki, med dvema ognjema, ter nogomet.

V času počitka so otroci obiskovali knjižnico, igrali namizni tenis ter se udeleževali različnih športnih, ustvarjalnih in plesnih delavnic. Imeli so tudi tematske večerne programe; spoznavni večer, nočno kopanje; Baška ima talent ipd.

Slabo vreme so izkoristili za različne pohode in tudi športne igre na športnem igrišču. V zgodnjih jutranjih urah so organizirali tudi pohod na hrib Mesec, za katerega se je prostovoljno odločilo 18 najbolj pogumnih otrok in voditeljev, kjer so tudi pričakali sončni vzhod. Otroke so še razveselili s panoramsko vožnjo z ladjico do Golega otoka ter nazaj v Baško.

Na koncu bi se še zahvalili vsem sponzorjem, ki so jim pomagali, da so lahko otrokom omogočili nepozabne počitnice v Baški 2021.

TERME BANOVCI; LEKARNA LJUTOMER; KRKA D.D. NOVO MESTO; RADENSKA D.O.O. RADENCI; SLAŠČIČARNA VERŽEJ; KARBA MGE. D.O.O. LJUTOMER; TRGOVINA JAGER LJUTOMER;

Hvala tudi vsem sponzorjem in posameznikom, ki niso želeli biti imenovani.



Več v Družabno