Tradicionalno srečanje slovenskih častnikov in veteranov na Moti

S priložnostno slovesnostjo so počastili 30-letnico osamosvojitve Republike Slovenije.

Branko Košti, sreda, 25. avgust 2021 ob 13:18
Tradicionalno srečanje slovenskih častnikov in veteranov

Tradicionalno srečanje slovenskih častnikov in veteranov

Pri Gezovih jamah na Moti se je v nedeljo, 22. avgusta, odvilo tradicionalno srečanje slovenskih častnikov in veteranov ter njihovih družinskih članov. Okrog šestdesetim ljutomerskim častnikom in veteranom, so se tekmovanju in druženju, katerega že vrsto let skupaj organizirata OZSČ Ljutomer in OZ VVS Ljutomer, pridružili tudi častniki in veterani območnih združenj Ormož in Gornja Radgona, pridružil pa se jim je še brigadir Martin Jugovec, generalni sekretar Zveze slovenskih častnikov.

Tekmovalci v ribolovu so tekmovanje pričeli že zjutraj, medtem ko so se jim ostali pridružili po dvanajsti uri. Pred pričetkom tekmovanj so počastili 30-letnico osamosvojitve Republike Slovenije, slavnostni nagovor je imel predsednik OZSČ Ljutomer Jožef Roškar.

Poleg ribolova so udeleženci tekmovali v tradicionalnih disciplinah: pikadu, lokostrelstvu, metanju bombe v cilj, metanju balinčka in strelih z žogo na gol. V odmoru med tekmovanji so se okrepčali z malico, katero so pripravili člani sami in si ogledali borbeno vozilo SV - Patrio, katero so predstavili vojaki iz mariborske vojašnice. Prvi trije uvrščeni v posamezni disciplini so iz rok predsednika OZSČ Ljutomer Jožefa Roškarja prejeli medalje, prvo, drugo in tretje uvrščeni v ribolovu tudi pokale. Pokale so prejeli tudi na prva tri mesta uvrščeni tekmovalci v skupnem seštevku vseh disciplin.

Rezultati:

Ribolov:

  1. Krajnc Darko
  2. Krajnc Danilo
  3. Nemec Jožef
Met bombe:
  1. Nemec Jožef
  2. Pleh Ernest
  3. Steržaj Harry
Pikado:
  1. Klenar Drago
  2. Filipič Alojz
  3. Carovič Marjan
Strel na gol:
  1. Krajnc Darko
  2. Magdič Branko
  3. Šauprl Zlatko
Balinček:
  1. Sever Drago
  2. Kosi Anton
  3. Žuman Branko
Lokostrelstvo:
  1. Pleh Ernest (tudi prejemnik Zlate puščice)
  2. Carovič Marjan
  3. Krajnc Danilo
Skupna razvrstitev vseh disciplin:
  1. Steržaj Harry
  2. Pleh Ernest
  3. Nemec Jožef

 



Več v Družabno