Na območju Ljutomera poštar na cesti našel 23 tisoč evrov

Pošteni najditelj je skupaj s policisti tudi poskrbel, da je denar prišel v roke lastnika.

Prlekija-on.net, petek, 27. avgust 2021 ob 19:15
Pismonoša je našel denar

Pismonoša je našel denar

Včasih denar leži tudi na cesti, kot je v minulih dneh v praksi dokazal pismonoša na območju Ljutomera. Šlo je za zajetnih 23 tisoč evrov, ki bi tudi najditelju gotovo prav prišli, a je dobrosrčnež vedel, da to ni njegovo, zato je s pomočjo policije denar prišel nazaj v roke lastnika.

"In naj še nekdo reče, da smo poštarji nepošteni, nesramni, nekulturni … 23.000 evrov je nekdo danes izgubil na cesti, na srečo jih je našel naš poštar," so nato poznavalci dogodka zapisali v Facebook skupini Sindikata Poštnih Delavcev. Dodali so, da je pismonoša najdbo s pomočjo policije že vrnil lastniku. Zaenkrat ni znano, ali je pismonoša za najdbo prejel tudi kakšno nagrado.

Pri sindikatu poštnih delavcev so tudi pojasnili, da to ni edina tovrstna najdba v njihovih vrstah, tako je še ena od njihovih zaposlenih pred kratkim našla pet tisoč evrov, ki so na koncu prav tako pristali v rokah pravega lastnika. Glede tokratnega junaka iz Prlekije pa so sicer potrdili, da gre za velikega poštenjaka, ki pa se v medijih ne želi izpostavljati.

Pri Pošti Slovenije so potrdili, da je pismonoša na bogato najdbo, "večjo količino denarja," na cesti naletel v četrtek, primer pa da so takoj predali policiji. Tudi slednji so potrdili, da je pismonoša večjo količino denarja našel na območju Policijske postaje Ljutomer. Policisti so lastnika izgubljenih tisočakov že našli in mu jih predali, kot je potrdila Suzana Rauš, tiskovna predstavnica PU Murska Sobota.



Več v Črna kronika