Na 6. Otroški varnostni olimpijadi slavili učenci OŠ Ormož

Zaključek 6. Otroške varnostne olimpijade s številnimi gosti

Prlekija-on.net, petek, 10. junij 2011 ob 09:49
Slavje

Slavje

Policijska uprava Maribor že šesto leto izvaja preventivni projekt Otroška varnostna olimpijada. V ospredju ni tekmovanje otrok, temveč z igro in zabavo pridobiti potrebno znanje o varnosti in samozaščiti. Skozi predtekmovanja so prekrižali meče tekmovalci 4. razredov iz 101 osnovne šole.

V okviru projekta je bilo izvedenih sedem predtekmovanj, včeraj pa so se iztekle finale tekmovanja. Finalna prireditev, na kateri so sodelovali učenci 19 osnovnih šol, se je odvijala v Dvorani Tabor v Mariboru.

Pri izvedbi projekta so sodelovali Varnostni sosvet Mestne občine Maribor, Zavod za šolstvo Republike Slovenije, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Maribor, Slovenska vojska, Carinski urad Maribor, Upravi za zaščito in reševanje Mestne občine Maribor in Mestne občine Ptuj, Gasilska zveza Slovenije, Javni zavod za zaščitno in požarno reševanje, številna prostovoljna gasilska društva, Javna agencija za varnost prometa, Svet za preventivo in vzgojo, AMZS Republike Slovenije in Tehnična baza Maribor, Zdravstvena domova Maribor in Ptuj s službo za nujno medicinsko pomoč, Medobčinsko redarstvo in občinske komisije oz. sveti za preventivo na območju vseh občin Podravja ter zasebni varnostni podjetji Varnost Maribor in Protect. Program so popestrili še glasbeni gostje Boštjan Bračič, Alenka Kolman in Natalija Kolšek, prireditev pa so obiskali tudi vrhunski športniki, zaposleni tako v ministrstvu za notranje zadeve, kot v drugih javnih službah: Dejan Zavec, Mateja Robnik, Adela Šajn, Barbara Jezeršek, Andrej Šporn, Rok Flander, Aleš Gorza, Mitja Dragšič in Miran Stanovnik.

V času predtekmovanj se je med delavkami in delavci Policijske uprave Maribor odvijala akcija, v kateri so zbrali 1379 evrov. Na finalni prireditvi so zbrana sredstva predali Rdečim noskom, Društvu za pomoč trpečim in bolnim.

Zmagala je ekipa OŠ Ormož, drugi so bili učenci OŠ Borisa Kidriča iz Maribora, tretje mesto pa je pripadlo tekmovalcem OŠ Franca Rozmana Staneta podružnica Košaki.


Več v Najmlajši