V prometni nesreči na avtocesti umrla 13-letna sopotnica

30-letni voznik je iz neznanega razloga zapeljal na odstavni pas, vozil po travni površini in nato trčil v stebra kovinske odbojne ograje. Vozilo je bočno zavrtelo, odbojna ograja pa je prebila zadnja leva vrata vozila in izstopila pri vetrobranskem steklu.

Prlekija-on.net, petek, 3. september 2021 ob 08:17
Prometna nesreča se je zgodila na avtocesti (simbolična fotografija)

Prometna nesreča se je zgodila na avtocesti (simbolična fotografija)

V petek, 3. septembra, ob 0.40 se je na avtocesti A1, izven naselja Celje zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla, sporoča Generalna policijska uprava. 30-letni voznik osebnega avtomobila je vozil iz smeri Ljubečne proti Lopati. Iz neznanega razloga je zapeljal na odstavni pas, vozil po travni površini in nato trčil v stebra kovinske odbojne ograje. Vozilo je bočno zavrtelo, odbojna ograja pa je prebila zadnja leva vrata vozila in izstopila pri vetrobranskem steklu. 13-letna potnica je ostala ukleščena na zadnjih sedežih in se tako hudo poškodovala, da je na kraju nesreče umrla.

30-letni voznik je bil s kraja nesreče odpeljan v Splošno bolnišnico Celje, kjer je bilo ugotovljeno, da je hudo poškodovan, 39-letna potnica, ki je sedela na prednjem sedežu, pa ni bila poškodovana. Policisti Postaje prometne policije Celje okoliščine nesreče še preiskujejo.Več v Črna kronika