Predstavila sta se kot predstavnika slovenskega podjetja in jo oškodovala za okoli 3.200 evrov

Prvi jo je zamotil tako, da je z njo odšel do Telekomove omarice na zadnji strani hiše, drugi pa je odšel v notranjost hiše. Tam je iz ženske torbice odtujil gotovino iz nočne omarice pa nakit.

Prlekija-on.net, sreda, 15. september 2021 ob 09:20
Policija opozarja na nepridiprave

Policija opozarja na nepridiprave

V torek dopoldan sta dva neznana moška, ki sta uporabljala črni obrazni maski, ogovorila gospo pred stanovanjsko hišo na Ptuju. Predstavila sta se ji kot delavca Telekoma, nakar jo je prvi zamotil tako, da je z njo odšel do Telekomove omarice na zadnji strani hiše, drugi pa je odšel v notranjost hiše. Tam je iz ženske torbice odtujil gotovino iz nočne omarice pa nakit. Še preden se je oškodovanka vrnila v hišo, je objekt zapustil. Moška sta nato odšla s kraja in oškodovanki natvezila, da se bosta vrnila popoldan.

Materialna škoda znaša okoli 3.200 evrov.

Policija ob tem dejanju ponovno svetuje, naj ljudje na svoja dvorišča ali v stanovanjske hiše ne spuščajo nepoznanih oseb, čeprav se predstavijo kot delavci različnih podjetij. V takih primerih naj od takih oseb zahtevajo, da se predstavijo z identifikacijsko kartico podjetja, s fotografijo. Upoštevajo naj tudi, da se delavci takih podjetij praviloma pred obiskom napovedo po telefonu ali pisno. V primeru, da pride do takega dogodka, kot je opisan, naj ljudje pravočasno pokličejo policijo na telefonsko številko 113, z glasnim govorjenjem pa naj na dogajanje opozorijo sosede ali mimoidoče.